Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.04.14
1421 0
Друкувати
Обране

В налоговой накладной дата выписки заполнена с разделительными знаками: является ли это нарушением ее заполнения?

Спеціалісти Міндоходів в Базі Знань відповіли на таке питання: чи вважається податкова накладна заповненою з порушенням у разі, якщо в ній графа 2 «Дата виписки податкової накладної» містить проставлені крапки, коми або інші розділові знаки?

Контролери нагадали, що згідно з Порядком заповнення податкової накладної, затвердженим наказом Міндоходів від 14.01.2014 р. № 10, податкова накладна складається у день виникнення податкових зобов'язань продавця. При цьому дата складання податкової накладної заповнюється цифрами у такій послідовності: день місяця (дві цифри), місяць (дві цифри), рік (чотири цифри). Крапки, коми та інші розділові знаки в даті виписки податкової накладної не проставляються.

У графу 2 податкової накладної вноситься дата виникнення податкового зобов'язання у продавця, тобто здійснення будь-якої з подій, що сталася раніше.

Оскільки Порядок № 10 має чіткі вимоги щодо заповнення дати виписки податкової накладної, то інші дати, які вказуються в податковій накладній, додатку 1 до неї, розрахунку коригування кількісних і вартісних показників, слід заповнювати в аналогічному порядку без розділових знаків.

При цьому контролери зазначили, що наявність чи відсутність крапок, ком або інших розділових знаків в графі 2 «Дата виникнення податкового зобов'язання» податкової накладної не є підставою для визначення порушень в написанні дати такої податкової накладної.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі