Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.05.14
1167 0
Друкувати
Обране

Госфининспекция: о правомерности начисления доплат работникам внутренних войск МВД

Чи правомірно здійснювати працівникам внутрішніх військ МВС України нарахування і виплату доплати в розмірі до 50 % посадового окладу, оплата яких проводиться на основі Єдиної тарифної сітки?

Основними законодавчими актами, що регулюють оплату праці працівників, є Конституція України, Закон України «Про оплату праці», Кодекс законів про працю України та інші нормативно-правові акти.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.95 № 167 «Про питання оплати праці окремих категорій працівників (невійськовослужбовців) Збройних Сил та інших військових формувань України» (далі – постанова 167), яка на цей час є чинною, надано право Міноборони, Міністерству внутрішніх справ, Державній прикордонній службі, Центральному управлінню Служби безпеки, Штабу цивільної оборони, органам управління інших військових формувань право установлювати доплату в розмірі до 50 % посадового окладу, працівникам Збройних Сил та інших військових формувань, оплата яких проводиться на основі Єдиної тарифної сітки за підтримку постійної бойової готовності військ.

На цей час умови оплати праці працівників бюджетної сфери визначені постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (далі – Постанова № 1298), нормами якої не передбачено виплату зазначеної доплати.

Згідно зі ст. 13 Закону України «Про оплату праці» оплата праці працівників установ і організацій, що фінансуються з бюджету, здійснюється на підставі законодавчих та інших нормативно-правових актів України, генеральних, галузевих, регіональних угод, колективних договорів у межах бюджетних асигнувань та інших позабюджетних доходів.

Крімцього, відповідно до ст. 98 Кодексу законів про працю України – оплата праці працівників установ та організацій, що фінансуються з бюджету, здійснюється на підставі законів та інших нормативно-правових актів України, генеральних, галузевих, регіональних угод, колективних договорів у межах бюджетних асигнувань і позабюджетних доходів.

При цьому, з огляду на викладене і на те, що постанова 167 наразі є чинною, та, відповідно, нарахування й виплата зазначеної доплати передбачені умовами колективних договорів, то нарахування й виплата доплати за підтримку постійної бойової готовності військ працівникам внутрішніх військ МВС здійснюються в межах чинного законодавства.


Любов Троян

головний державний фінансовий інспектор

Департаменту інспектування органів

державної влади та місцевого самоврядування

Держфінінспекції України

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі