Інформація по темі "" | Публікації по тегу
14.05.14
926 0
Друкувати
Обране

С принятием соответствующего Закона Минобороны планирует урегулировать все проблемные вопросы, связанные с мобилизацией

З прийняттям відповідного Закону України Міноборони планує врегулювати всі проблемні питання, пов’язані з мобілізацією. Про це повідомив старший офіцер відділу юридичної експертизи та методологічної роботи Управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних Сил України підполковник юстиції Андрій Фомін представникам ЗМІ в Об’єднаному збірному пункті Київського обласного військового комісаріату.

З початком часткової мобілізації до Збройних Сил України виникли проблемні питання правового, соціального, фінансового характеру щодо призову військовозобов’язаних по мобілізації на військову службу.

Офіцер розповів, що з метою завершення врегулювання проблемних питань, які виникли під час проведення мобілізації, у Міністерстві оборони України опрацьовано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації», який зараз проходить доопрацювання.

«Зазначеним законопроектом передбачено, що військовослужбовцям після проходження військової служби за призовом під час мобілізації надаватиметься право залишитися на військовій службі на попередній або, за їх згодою, іншій, не нижчій за попередню, посаді», – наголосив підполковник юстиції Андрій Фомін.

Також цим законопроектом буде врегульовано питання щодо виплат соціальної допомоги військовослужбовцям-жінкам, які були звільнені під час мобілізації. Їм також буде надано переважне право на укладення нових контрактів щодо проходження військової служби по завершенні особливого періоду.

Планується, що військовослужбовців буде звільнено від нарахування штрафних санкцій, а також військовозобов’язаних, призваних під час мобілізації на військову службу, з боку підприємств, установ, організацій усіх форм власності та фізичних осіб у зв’язку з несвоєчасною оплатою фінансових зобов’язань (кредитів, іпотек тощо) на особливий період.

«Крім того, на законодавчому рівні буде врегульовано питання щодо поновлення студентів у відповідному вищому навчальному закладі після демобілізації та продовжено їх безоплатне навчання на термін, що залишився до кінця чергового періоду навчання і був завчасно оплачений ними до призову», – підкреслив підполковник юстиції Андрій Фомін.

За його словами з прийняттям зазначеного закону Міністерство оборони України планує в цілому врегулювати всі проблемні питання, які виникли в ході проведення мобілізації.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі