Інформація по темі "" | Публікації по тегу
15.05.14
1059 0
Друкувати
Обране

У плательщика сбора за специспользование воды отсутствует объект налогообложения: какие документы подать контролирующему органу?

Міндоходівці в Базі Знань відповіли на питання: які документи та у які строки необхідно подати до контролюючого органу для виключення з переліку платників збору за спеціальне використання води СГ, у якого у звітному періоді відсутній об'єкт оподаткування (у т. ч. з причини, якщо обсяги води використовуються виключно на власні питні та санітарно-гігієнічні потреби)?

Контролери роз'яснюють, що якщо у суб'єкта господарювання, зареєстрованого платником збору за спеціальне використання води, у звітному (податковому) періоді відсутній об'єкт оподаткування з причини, зокрема, закриття свердловини, з якої здійснюється використання води (зміна стану об'єкта оподаткування), то такий суб'єкт господарювання не є водокористувачем, а тому у строки, встановлені для звітного (податкового) кварталу, він не подає податкову декларацію збору за спеціальне використання води, але зобов'язаний подати повідомлення за ф. № 20-ОПП з оновленою інформацією щодо зміни стану об'єкта оподаткування до контролюючого органу за місцезнаходженням об'єкта оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

Якщо у суб'єкта господарювання, зареєстрованого платником збору за основним місцем податкового обліку, у звітному (податковому) періоді відсутній об'єкт оподаткування з причини використання води виключно для власних питних та санітарно-гігієнічних потреб, то такий суб'єкт господарювання залишається водокористувачем (за умови не використання в подальшому води для інших господарських потреб), він може не подавати податкову звітність з того звітного (податкового) періоду, в якому відбулося таке використання води, до кінця бюджетного року за умови подання до контролюючого органу заяви у довільній формі щодо відсутності об'єкта оподаткування.

Якщо суб'єкт господарювання зареєстрований платником збору за неосновним місцем обліку (місцем розташування водних об'єктів), де здійснюється використання води, та такий суб'єкт господарювання здійснює використання води виключно для власних питних та санітарно-гігієнічних потреб, то за неосновним місцем обліку він не подає податкову декларацію зі зборуза спеціальне використання води, але зобов'язаний подати повідомлення за ф. № 20-ОПП з оновленою інформацією щодо зміни стану об'єкта оподаткування до контролюючого органу за основним місцем податкового обліку (місцезнаходженням) щодо суб'єкта господарювання стосовно якого відбулися зміни.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі