Інформація по темі "" | Публікації по тегу
15.05.14
2543 0
Друкувати
Обране

МОН утвердил порядок списания учебными заведениями безнадежной дебиторской и кредиторской задолженности

Цей Порядок визначає механізм подання необхідних документів для отримання дозволу на списання кредиторської заборгованості, строк позовної давності якої минув, а також списання дебіторської заборгованості, строк позовної давності якої минув і яка є безнадійною до стягнення навчальними закладами та бюджетними установами, що належать до сфери управління МОН.

Порядком встановлено, що кредиторська заборгованість, строк позовної давності якої минув, за загальним і спецфондами відповідного бюджету (окрім власних надходжень бюджетних установ) списується установами щокварталу. У бухобліку установи відображають списання такої заборгованості на підставі наказу МОН України.

У свою чергу, дебіторська заборгованість, строк позовної давності якої минув і яка є безнадійною до стягнення, списується за результатами інвентаризації розрахунків на підставі рішення керівника установи з відображенням зміни результатів кошторису.

Безнадійна дебіторка обліковується на відповідному позабалансовому рахунку протягом трьох років із моменту списання для спостереження за можливістю її стягнення в разі змін майнового стану неплатоспроможних дебіторів.

В свою чергу втратить чинність наказ МОН України від 19.12.2006 р. № 834 «Про затвердження Порядку оформлення та надання матеріалів на списання дебіторської та кредиторської заборгованості, строк позовної давності якої минув».

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі