Інформація по темі "" | Публікації по тегу
21.05.14
931 0
Друкувати
Обране

Изменения в избирательном процессе Украины

Верховна Рада України 15.05.2014 р. ухвалила Закон України № 1272-VII «Про внесення змін до Закону України «Про вибори Президента України» щодо забезпечення належної організації та проведення виборчого процесу» (далі — Закон № 1272). 
Цей Закон, зокрема, зобов'язав органи виконавчої влади, органи влади Автономної Республіки Крим та органи місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб сприяти виборчим комісіям у реалізації їх повноважень: 
— надавати їм необхідні приміщення відповідно до нормативів, що встановлюються цим Законом та прийнятими відповідно до нього актами Центральної виборчої комісії, у виняткових випадках для забезпечення належної організації роботи окружних виборчих комісій, за поданням голів обласних державних адміністрацій, приміщення для цих виборчих комісій можуть надаватись поза межами відповідного територіального виборчого округу; 
— забезпечувати їх охорону, а також охорону виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації; надавати згідно із встановленими Центральною виборчою комісією нормами транспортні засоби, засоби зв'язку, обладнання, інвентар, оргтехніку, що підлягають поверненню після припинення повноважень виборчих комісій. 

Порядок оплати зазначених послуг та відшкодування встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Крім того, відтепер органи внутрішніх справ зобов'язані не пізніш як за 10 днів до дня виборів забезпечити цілодобову охорону приміщень окружних виборчих комісій, а також - у разі необхідності за зверненням Центральної виборчої комісії, органів ведення Державного реєстру виборців. 

Також Закон № 1272 передбачив, що тарнспортування виборчих документів відтепер здійснюється під охороною у супроводі працівників органів внутрішніх справ, а у разі необхідності за зверненням Центральної виборчої комісії - співробітників Служби.

Нагадаємо: до набуття чинності Законом № 1272 передбачалося, що таке транспортування здійснюється у супрвовді лише представника органів внутрішніх справ.

Закон № 1272 набув чинності 16.05.2014 р. 
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі