Інформація по темі "" | Публікації по тегу
28.05.14
1103 0
Друкувати
Обране

Миндоходов: услуги предоставления справки на получение путевок на санаторно-курортное лечение облагаются НДС

ГУ Міндоходів у м. Києві в листі від 06.05.2014 р. № 4061/10/26-15-11-01-06 торкнулося питання, щодо оподаткування медичних послуг.

В листі нагадується, що згідно із пп. 197.1.5 Податкового кодексу України (далі — ПКУ), звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання послуг з охорони здоров'я закладами охорони здоров'я, що мають ліцензію на постачання таких послуг, а також постачання послуг реабілітаційними установами для інвалідів та дітей-інвалідів, що мають ліцензію на постачання таких послуг відповідно до законодавства, крім послуг, перелічених в абзацах «а» — «о» даного пункту.

При цьому відповідно до абзацу «в» пп. 197.1.5 ПКУ не звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання послуг з проведення профілактичних медичних оглядів із підготовкою висновку про стан здоров’я на прохання громадян.

Контролери зазначили, що так як довідки на одержання путівок на санітарно-курортне лікування надаються закладами охорони здоров’я на прохання громадян, то послуги із видачі зазначених довідок підлягають оподаткуванню ПДВ на загальних підставах за основною ставкою.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі