Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.06.14
1549 0
Друкувати
Обране

Помощь детям-сиротам: как облагать налогом и отразить в ф. № 1ДФ?

Міндоходівці в Базі Знань відповіли на питання: чи оподатковується вартість майна, а також сума грошової допомоги (компенсації) на харчування дітям-сиротам, яка призначається у порядку і розмірах, визначених постановою КМУ «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування», та як відображається дана сума в податковому розрахунку за ф. № 1-ДФ?

Контролери нагадали, що відповідно до пп. 165.1.23 Податкового кодексу України до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість майна, а також сума грошової допомоги, що надаються дітям-сиротам чи дітям, позбавленим батьківського піклування (у тому числі випускникам професійно-технічних навчальних закладів і вищих навчальних закладів I - IV рівнів акредитації), у порядку і розмірах, визначених постановою КМУ «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування».

В свою чергу вартість майна, а також сума грошової допомоги, що надаються дітям-сиротам чи дітям, позбавленим батьківського піклування (у тому числі випускникам професійно-технічних навчальних закладів і вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації), у порядку і розмірах, визначених Постановою, не оподатковується, але відображається у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ під ознакою доходу «147»

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі