Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.06.14
1586 0
Друкувати
Обране

Бюджетным учреждениям: об ответственности за несвоевременную уплату ЕСВ

Міндоходівці в Базі Знань відповіли на питання: хто несе відповідальність за несвоєчасну сплату ЄСВ, якщо бюджетна установа своєчасно подала платіжні документи органу Казначейства, проте орган Казначейства подав документи банку із запізненням?

Контролери зазначили, що днем сплати ЄСВ у разі перерахування сум ЄСВ з рахунку платника на відповідні рахунки органів доходів і зборів вважається день списання, зокрема, органами Державної казначейської служби України суми платежу з рахунку платника незалежно від часу її зарахування на рахунок органів доходів і зборів.

Так, орган Казначейства на прийнятих розрахункових документах зазначає дату реєстрації платіжного доручення у полі «Одержання банком» та відмітку у вигляді штампа «Оплачено», що відповідає даті списання з рахунку платника коштів.

При цьому якщо бюджетна установа своєчасно подала платіжний документ органу Казначейства та отримала свій екземпляр з відміткою у вигляді штампа «Оплачено», датою операційного дня та підписом казначея, платник не несе відповідальність за несвоєчасне перерахування коштів, так як кошти вважаються списаними органами Казначейства з рахунку платника.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі