Інформація по темі "" | Публікації по тегу
17.06.14
1223 0
Друкувати
Обране

Ректоры аграрных вузов должны подтвердить свои полномочия на выборах, - Игорь Швайка

16 червня, Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка зустрівся з ректорами аграрних вищих навчальних закладів. Під час зустрічі обговорювались питання співпраці ВНЗ з міністерством, атестації педагогічних працівників, невиконання державного замовлення та розподілу додаткових пільгових місць.

На нараді Міністр заявив, що ректори повинні підтвердити свої повноваження на виборах у підпорядкованих навчальних закладах. «У міністерстві є інформація про численні порушення щодо діяльності відокремлених структурних підрозділів (не налагоджена система контролю та звітності). Академія аграрних наук та аграрні вищі навчальні заклади повинні припинити чутки про непрозорість та задіяність керівництва у незаконних схемах. Керівники ВНЗ повинні йти на перевибори, а причетні до будь-якої незаконної діяльності, як-от, використання адміністративного ресурсу, повинні понести відповідальність», - заявив Ігор Швайка.

Міністр відзначив, що метою таких змін є ротація кадрів, завдяки якій аграрні виші стануть більш самоврядними і будуть діяти командно, а отже, і більш ефективно.

«Необхідно, щоб активне студентство створювало у вільний від навчання час профспілкові організації та осередки політичної діяльності, що у будь-який час будуть незручними владі, але стануть надійним контролем у її діяльності. Вже за кілька місяців зможемо заявити, що ректор в університеті є першим серед рівних», - заявив Міністр.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі