Інформація по темі "" | Публікації по тегу
26.06.14
1527 0
Друкувати
Обране

Обновлены основания для аттестации рабочих мест по условиям труда

30 травня 2014 року, з моменту публікації у бюлетені «Офіційний вісник України», набули чинності Державні санітарні норми та правила «Гігієнічна класифікація праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу», затверджені наказом Міністерства охорони здоров'я України від 08.04.2014 р. № 248. 

Також цим наказом визнано такою, що не застосовується на території України, «Гигиеническая классификация труда (по показателям вредности и опасности факторов производственной среды, тяжести и напряженности трудового процесса)», затверджена заступником Головного державного санітарного лікаря СРСР від 12.09.1986 р.№ 4137-86.

У новій Гігієнічній класифікації праці дещо розширено перелік факторів, які враховуються під час проведення атестації робочих місць за умовами праці, у тому числі для підтвердження права працівників на пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці.

Визначено, що у разі наявності у повітрі робочої зони патогенних мікроорганізмів (збудників особливо небезпечних інфекцій та інших інфекційних захворювань) умови праці працівників відносять до відповідного класу без проведення досліджень.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі