Інформація по темі "" | Публікації по тегу
10.06.19
3906 0
Друкувати
Обране

Бюджетна бухгалтерія / червень / 2019 / № 22

Сьогодні вийшов черговий номер журналу Бюджетна бухгалтерія за червень 2019 р. № 22, до вашої уваги зміст номеру

Інформаційна сторінка

Щодо застосування кодів економічної класифікації видатків бюджету Лист від 05.04.2019 р. № 16-10-11/6171

Меблі комплектом і сценічні костюми: купуємо та обліковуємо правильно За яким КЕКВ слід планувати і проводити придбання комплекту меблів та сценічних костюмів (вишитих сорочок, взуття тощо)? Відповідь саме на це запитання надала Держказначейська служба у своєму листі від 05.04.2019 р. № 16-10-11/6171 (далі — лист № 6171). При цьому фахівці Казначейства звернули увагу на тісний взаємозв’язок між порядком здійснення видатків на придбання відповідних активів та порядком їх відображення в бухобліку.

Внески до статутного капіталу підприємств: нюанси обліку ОМС зробив внесок до статутного капіталу КП, що перебуває у його підпорядкуванні. Які документи будуть підтвердженням здійснення таких витрат? Який порядок інвентаризації фінінвестицій і, зокрема, залишку за субрахунком 2513 «Довгострокові фінансові інвестиції в капітал підприємств»? Як повернути цей внесок, якщо КП ліквідується або збанкрутує?

Розгляд пропозицій та вибір переможця при закупівлі робіт: з’ясовуємо нюанси Ми продовжуємо розглядати питання, пов’язані із закупівлею робіт*. У цьому матеріалі розглянемо цікавинки, з якими стикаються замовники при розгляді тендерних пропозицій та виборі переможця. Як не припуститися помилок саме на цьому відповідальному етапі закупівлі та потім не жалкувати про відхиленого учасника? Розповімо про це й не тільки.

Інспектуванням Держпраці прийшов кінець? 14 травня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд (постанова суду від 14.05.2019 р. у справі № 826/8917/17) визнав недійсною горезвісну постанову № 295. Детальніше про ситуацію та її наслідки читайте в цьому матеріалі.

Надаємо соцвідпустку на дітей одинокій матері В установі з 01.03.2008 р. працює жінка, яка має двох дітей: 1997 та 2002 років народження. Діти народжені від різних чоловіків у різних шлюбах. Батько старшої дитини помер у 2006 році. З батьком молодшої дитини жінка розлучилась у 2013 році. Після розлучення він не бере участь у вихованні своєї дитини. Крім того, він не всиновлював дитину від першого шлюбу. Чи мала право така працівниця на додаткову соціальну відпустку в період з 2008 по 2019 роки? Якщо так, то з яких підстав та якої тривалості відпустки їй належать? Чи може вона отримати компенсацію за дні невикористаної соціальної відпустки за попередні роки?

Відпустка вчителю у перший рік роботи: яка тривалість? У березні 2019 року до закладу загальної середньої освіти було прийнято вчителя. У червні 2019 року він написав заяву про надання йому щорічної основної відпустки. Зазначений працівник не відпрацював у навчальному закладі повний робочий рік. Чи можна йому надати щорічну відпустку повної тривалості влітку 2019 року? Чи потрібно у цьому випадку визначати тривалість відпустки пропорційно відпрацьованому часу у перший рік роботи, як це передбачено для інших працівників?

«Оздоровча» допомога держслужбовцю: особливості надання та розрахунку Головному спеціалісту державного органу (посадовий оклад — 4900 грн.) з 10.06.2019 р. надано щорічну відпустку з виплатою грошової допомоги в розмірі середньомісячної зарплати. З 01.02.2019 р. по 05.06.2019 р. працівник перебував на лікарняному. Як розрахувати суму грошової допомоги у цьому випадку?

Оклад керівників підприємств, заснованих на державній та комунальній власності: визначаємо правильно На сьогодні питання умов оплати праці керівників держпідприємств все частіше стають предметами трудових спорів. Виникають вони як при призначенні на посаду при визначенні умов трудового контракту, так і після наступних виплат і перерахунків. З метою уникнення зайвого клопоту з приводу суперечок, зокрема тих, що можуть бути вирішені тільки у судовому порядку, пропонуємо вашій увазі огляд положень законодавчого регулювання особливостей встановлення розміру посадового окладу керівників державних і комунальних підприємств.

Надбавка за складність та напруженість: чи можна встановити робітникам військової частини Чи можна встановити надбавку за складність та напруженість у роботі водію легкового автомобіля та вантажнику військової частини. Якщо так, то у якому розмірі? Чи є якісь обмеження у цьому випадку?

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі