Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.11.19
5640 0
Друкувати
Обране

Бюджетна бухгалтерія / листопад / 2019 / № 41

Сьогодні вийшов черговий номер журналу Бюджетна бухгалтерія за листопад 2019 р. № 41, до вашої уваги зміст номеру

«Святкове» перенесення у 2020 році: Кабмін рекомендує З метою створення сприятливих умов для використання святкових та неробочих днів (ст. 73 КЗпП), а також раціонального використання робочого часу КМУ не пізніше ніж за 3 місяці до таких днів може рекомендувати керівникам підприємств, установ і організацій перенести вихідні та робочі дні в порядку і на умовах, установлених законодавством, для працівників, яким установлений п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями (ч. 4 ст. 67 КЗпП).

Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби Постанова від 25.09.2019 р. № 844

Конкурс на посаду держслуби: чергові зміни Нещодавно чималу увагу привернув до себе Закон про перезавантаження влади*. Він дав поштовх для оновлення цілої низки нормативно-правових актів. Серед них і Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби. Нововведення до нього затверджені постановою № 844 та діють з 26.09.2019 р. Пару слів про них ми сказали у «Бюджетній бухгалтерії», 2019, № 37, с. 3. Але, оскільки зміни досить вагомі, вважаємо, що слід розібрати їх ретельніше. Тож давайте аналізувати.

Екологічний податок: запитання-відповіді З початком опалювального сезону бюджетні установи, які мають на балансі системи опалення, здійснюють викиди забруднюючих речовин або суміш таких речовин в атмосферне повітря. А це означає, що за певних умов виникає об’єкт та база оподаткування екологічним податком за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин. У такому разі установа є платником екологічного податку, а тому необхідно складати податкову декларацію з екологічного податку. Як завжди, виникають запитання щодо правильності заповнення такої декларації, розрахунку та сплати такого податку. До того ж цікаво знати, а яку думку мають спеціалісти ДФС з цих питань. Для того щоб ви могли ознайомитись із їхньою позицією «тут і відразу», не переглядаючи безліч інтернет-ресурсів, ми підготували цей матеріал. Отже, знайомтеся із запитаннями та відповідями на них спеціалістів ДФС, нашими порадами та керуйтеся ними у своїй роботі.

Індексуємо зарплату в листопаді 2019 року На листопадову індексацію впливає індекс інфляції за вересень 2019 року. Він становить 100,7 %. Яка ситуація складається з індексацією зарплати у листопаді 2019 року для працівників бюджетної сфери? Розповімо у статті.

Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у жовтні 2019 року (оклади за ЄТС)
 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі