Інформація по темі "" | Публікації по тегу
11.11.19
3868 0
Друкувати
Обране

Бюджетна бухгалтерія / листопад / 2019 / № 42

Сьогодні вийшов черговий номер журналу Бюджетна бухгалтерія за листопад 2019 р. № 42, до вашої уваги зміст номеру

Чисельність працівників Держстату скоротять та зменшать кількість статзвітності Кабмін прийняв рішення скоротити 1770 посад у Державній службі статистики. Також буде звільнено і передано в оренду або на приватизацію 281 об’єкт нерухомості, — про це повідомив міністр КМУ Дмитро Дубілет на власній сторінці у Facebook.

Щодо відображення надходжень від оприбуткування активів, раніше не врахованих на балансі установи, та визначення коду класифікації доходів бюджету Лист від 01.10.2019 р. № 35120-04-3/24616

Як відображати лишки: офіційна відповідь Мінфіну Пам’ятаєте, ми нещодавно розповідали про порядок взяття на облік безхазяйного майна (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2019, № 37)? Але з того часу нас не полишало у спокою одне запитання: за яким кодом доходів все-таки слід відображати такі надходження та як правильно показати цю операцію у звітності? Тому ми вирішили докопатися до істини і звернулися із запитом до Мінфіну.

Щодо порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності держслужбовців Лист від 26.09.2019 р. № 6723/07.02-19

Держслужбовець змінив посаду: чи бути оцінюванню та преміюванню? Нещодавно побачила світ чергова редакція Типового порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затвердженого постановою КМУ від 23.08.2017 р. № 640 (далі — Типовий порядок). Вона діє з 12.07.2019 р.

Безоплатне приймання-передача майна: бухоблік по-новому Нещодавно Мінфін наказом від 17.09.2019 р. № 386 уніс зміни до Типової кореспонденції*. Тож, як ми й обіцяли, розпочинаємо розглядати на прикладах порядок відображення в бухобліку операцій з урахуванням зазначених змін. У цьому матеріалі проаналізуємо, що змінилося в обліку операцій з безоплатного приймання-передачі ОЗ, МНМА та капітальних інвестицій між бюджетними установами в межах одного суб’єкта управління.

Доплата до МЗП-2019: відповідаємо на ваші запитання Доплата до «мінімалки», начебто уже усі з нею розібрались. Уже не перший рік її нараховуємо. Але запитань, як і раніше, залишається чимало. Кому «світить» доплата до «мінімалки»? Як нарахувати доплату до МЗП, якщо працівник був у відрядженні? Як визначити доплату до мінзарплати при підсумованому обліку робочого часу? Чим відрізняються терміни «доплата до МЗП» та «сплата ЄСВ з МЗП»? Відповіді на ці та багато інших запитань — у сьогоднішній статті.

Надбавка працівникам на лінії зіткнення: чи включати до МЗП? За яких умов працівники бюджетної установи, що розташована на лінії зіткнення, мають право на встановлення надбавки у розмірі до 50 % посадового окладу? Чи включається така надбавка до МЗП?

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі