Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.08.20
6581 1
Друкувати
Обране

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2020/№ 32

Вийшов черговий номер журналу Бюджетна бухгалтерія за серпень 2020 р. № 32, до вашої уваги зміст номеру

«Дитячий» лікарняний: шпаргалка від ФСС ФСС у листі від 22.04.2020 р. № 1087-03-1 нагадав важливі правила надання листка непрацездатності по догляду за хворою дитиною.

Щодо КЕКВ для забезпечення окремих категорій населення засобами реабілітації та їх ремонту Лист від 02.06.2020 р. № 16-07-07/95631 (витяг)

Технічні засоби реабілітації: від планування в кошторисі до відображення в бухобліку Візки, милиці, ходунки, протезно-ортопедичні вироби, засоби для переміщенні та підйому — все це для людей з особливими потребами без перебільшення предмети першої необхідності. Тож закономірно, що забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації для їх соціальної адаптації, полегшення умов праці і побуту гарантовано державою. Безпосередньо виконання цього обов’язку покладено на органи соціального захисту населення. Причому забезпечення засобами реабілітації далеко не завжди полягає в їх закупівлі та передачі безпосереднім користувачам. Іноді такі вироби видаються на прокат і підлягають поверненню. Деколи виникає потреба в їх ремонті. Водночас не рідкість і виплата компенсації за самостійно придбані засоби реабілітації. Тож у цій статті розповімо, як правильно планувати видатки на здійснення цих заходів у кошторисі та відображати ці операції на рахунках бухобліку.

Усунення наслідків негоди: оформляємо документи Щорічно в нашій країні виникають різні надзвичайні ситуації, що призводять до виникнення загрози життю населення та значних матеріальних збитків. Не обійшлося без стихій і цього року. Через негоду в багатьох областях України було порушено нормальні умови життєдіяльності населення та завдано значних матеріальних збитків як установам, так і населенню. Звісно, якщо має місце пошкодження або знищення будь-якого майна в установі, у бухгалтера виникає безліч запитань. Насамперед вони стосуються правильного документального оформлення операцій, пов’язаних з усуненням наслідків негоди. Тож у цьому матеріалі з’ясуємо, з оформленням яких документів доведеться зіткнутися, якщо негода завдала лиха.

Багаторічні насадження: як видалити та що врахувати Приводом для написання цієї статті став лист сільської ради. Наші читачі розповіли, що в них на балансі є фруктовий сад, який вже старий і не плодоносить. Розташований цей сад на місці, де за генпланом мають бути будівлі. І ось працівники сільської ради запитують, як провести списання цього фруктового саду. Розповідаємо.

Як передати ТМЦ, якщо матеріально відповідальна особа переходить на іншу посаду У нашій установі завгоспа (матеріально відповідальну особу) з 25 серпня переводять на іншу посаду. На його посаду прийматимемо іншого працівника з 26 серпня. Допоможіть розібратися, як правильно передати ТМЦ новій матеріально відповідальній особі? Коли треба провести інвентаризацію?

ПСП для відпускниці: правильно розподіляємо доходи Працівниця була у щорічній відпустці тривалістю 14 календарних днів з 01.08.2020 р. Відпускні у сумі 2300,00 грн були виплачені 27.07.2020 р. Також у липні їй нарахована зарплата у розмірі 5800,00 грн. До розрахункової платіжної відомості за липень увійшли липнева зарплата та відпускні за серпень. У серпні працівниці нараховано зарплату 3780,00 грн. Вона має двох дітей віком до 18 років. Чи застосовується ПСП до її доходу в серпні?

«Зайві» відпускні: коли утримувати, а коли ні На початку вересня 2020 року в установі будуть проводитись звільнення: за скороченням штату, за угодою сторін і за власним бажанням працівників. Деяким із цих працівників відпустку надали наперед, і на момент звільнення у них будуть перевикористані дні відпустки. Чи потрібно утримати «зайві» відпускні та як це правильно зробити?

Календар бухгалтера на вересень 2020 року

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
Інна
25.08.2020
Прошу підказати, чи потрібно буде тендерна процедура на ТЗР, які мають вартість більшу за 50 тис.грн або ж 200 тис.грн. якщо УСЗН укладає тристоронній договір де замовником є особа з інвалідністю за рахунок коштів Мін.соц.політики КПКВК 2507030 , КЕКВ 2282.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі