Інформація по темі "" | Публікації по тегу
22.10.19
12997 27
Друкувати
Обране

Дубілет анонсував скорочення працівників Держаудитслужби у 8 разів

За словами міністра, зараз відбувається певне дублювання функцій між Держаудитслужбою та іншими відомствами, яке необхідно ліквідувати

Коли я приєднався до Кабміну, я з подивом дізнався, що один з органів, який я координую — це Державна Аудиторська Служба України. Раніше — Контрольно-ревізійне Управління, те саме легендарне КРУ.

Ми плануємо суттєво реформувати цей орган.

Останні кілька тижнів ми займалися функціональним аудитом Держаудиту (звучить іронічно).

Зараз там працює 3212 людей, і вони отримують небезпечно низькі зарплати. До чого це може приводити, можете здогадатись. Кількість працівників цього органу буде скорочено до ~400.

Кілька ключових напрямів реформи.

1. Держаудит має фокусуватись на серйозному шахрайстві. Ті працівники, що залишаються, мають бути справжніми професіоналами, що працюють за міжнародними стандартами та ризик-орієнтовними підходами, а не чіплятися до ком.

2. Зараз відбувається певне дублювання функцій між Держаудитом та Рахунковою Палатою, а також Держаудитом та силовими органами. Це дублювання треба прибирати.

3. Великі державні компанії мають проходити аудит у приватних аудиторських компаніях (власне, іноді зараз так і відбувається). З іншого боку, чим більше ми приватизуємо, тим менше треба проводити аудит.

4. Згідно зі світовою практикою ми передаємо Держаудит під Міністерство Фінансів.

Також зазначу, що будь-яке масове скорочення державних службовців — це болісний процес. Ми будемо співпрацювати з Держпрацею, профсоюзами та іншими сторонами, щоб не кидати просто так людей напризволяще.

www.facebook.com/dubilet/posts/

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
27
таня
22.10.2019
правильно, нужно вообще аудит передать в органи держказначейства, чтоби функции не повторялись, и на етапе проведения оплат проводилась проверка автоматически, потом все ведь казна проверяет и так. а зачем ФСС ПРОВЕРЯЕТ? ТАМ ВЕДЬ ТАКЖЕ КУЧА РЕВИЗИОННИХ ОТДЕЛОВ. а потом есть прокуратура, нет узагальненности. куча проверяющих на одного бухгалтера. ох, как довести до керивництва страни
Sneman таня
22.10.2019
Что "все казна проверяет"??? Казна выезжает контрольные замеры делать? Инвентаризации проводит? Выход блюд на кухне в садиках контролирует?
777 Sneman
23.10.2019
нихрена казна не проверяет ! из личного опыта . можно деньги хоть на в Швейцарию отправить !
Sneman 777
23.10.2019
На основании одного случая не стоит делать такой глобальный вывод )))
таня Sneman
23.10.2019
а зачем контрольние замери делать, чтоб потом бухаглтера наказать, за то что украл какой-то? наказать можно только бухгалтера, я с етим постоянно сталкиваюсь. что когда-нибудь органи КРУ наказали кого-то другого? штрафи ведь платит бухгалтер, а не постачальник, которий применил не тот коефициент! ну вернул он в бюджет, те деньги и что? дальше пошел хитрить, кто ето когда остановил? КРУ? не смешите, ведь все знают как они проверяют, по заказам или аби шо написать. приходят на проверку что би хоть что-то найти! и ето контрольние замери. бред всегда бил бредом, у меня одна крушница по магазинам водила, чтоби я ей что-нибудь купила. а написала такой акт, что последствий куча била, я потом после всего когда етот акт читала: все било из пальца висосано. так что про контрольни е замери не смешите!!!!!
Sneman таня
23.10.2019
Я Вас понимаю, но вопрос не в том, кто кого наказал. Вопрос в функциях, которые выполняет казначейство и КРУ. Они разные. Казначейство осуществляет предварительный контроль по документам, КРУ осуществляет последующий контроль по факту. Говорить, что казначейство все проверяет - в корне неправильно, и если отбросить эмоции в сторону - Вы это тоже прекрасно понимаете. Я же не думаю, что с платежками на зарплату Вы еще несете в казначейство ведомости с начислением для проверки правильности этого начисления? На продукты питания Вы несете договор и накладную. Но меню-раскладку на списание продуктов со склада у Вас в казначействе не просят, я надеюсь ))
Sneman
22.10.2019
Казначейство осуществляет предварительный контроль, а не последующий, как КРУ.
Ikar Sneman
22.10.2019
розширити повноваження?
Sneman Ikar
22.10.2019
При чем тут расширить полномочия? Я отвечал на предложение объединить кру и казначейство. У каждого свой круг обязанностей, и делать винигрет абсолютно ни к чему.
Наталія Sneman
22.10.2019
Знайдуть за що, основне показник штрафників!
Наталія Sneman
22.10.2019
а відповідає бухгалтер установи, хто б що не контролював.
Олена Sneman
22.10.2019
Правильно сказано. И между этими контролями столько можно начудачить.
Олена
22.10.2019
В свое время там трудились сильные спецы, а сейчас служба измельчала, начиная с руководства. И проверки раньше проводили серьезные, а не мышиная возня по принципу спущенного ремешка и фас на неугодных.
Оксана
22.10.2019
... а штрафовать Вас тогда как (за что)? ))
Марія
22.10.2019
Таку службу як КРУ потрібно, бо якщо їх не буде то в організаціях буде бардак, будуть порушувати, нецільово використовувати кошти і т. п. а так хоч боялися що прийде КРУ та знайде.Бухгалтера зараз слабенькі, дуже - з банку на головного буха !!!! Нонсес... Саме тому потрібно КРУ!!!
Олена Марія
23.10.2019
На мою думку, доцільніше було б налагодити систему навчання для бухгалтерів-бюджетників. Плинність кадрів не сприяє якості обліку, вчимося від попередників їхнім помилкам, бо так "завжди робилося". Обсяги роботи настільки різноманітні, що весть інстркутивний матеріал одній людині осягнути неможливо.
Анонімус Марія
22.10.2019
Закони потрібно нормальні писати, а не контролерів розводити. Щоб норми у них були однозначні і не допускали подвійного тлумачення. А то у нас, наприклад, форму можуть затвердити, відповідальність за неподання ввести, а порядок її заповнення ні.Було б непогано ввести відповідальність профільних міністерств за надання роз"яснень в межах компетенції. А то на етапі здійснення платежу у нас ніхто, вибачте, не знає як і що робити. Навіть листи до того ж таки міністерства нічого не дадуть бо відповідь буде мати рекомендаційний характер.А стосовно Держаудитслужби, то вона є "пугалом" виключно для бюджетників. Навіть якщо теоретично держаудит "нааудитить", що, скажімо, якась приватна компанія винна бюджетній організації кошти, то й що стого? Вигоми все одно будуть на руках у бюджетника, а отже й заходи по стягненню вживати саме йому..А тепер нумо разом подумаємо де в бюджетних організацій гроші на судовий збір та юристів-адвокатів? Отака от система
Анна
22.10.2019
где наши 2000 года с нормальным бух учетом, бюджетным учетом.... думали тогда нам тяжело...
Оксана Анна
23.10.2019
да... всё кричали Кучму геть. а при нём оказывается еще и неплохо было...
таня Оксана
23.10.2019
а Кучма то день бухгалтера ввел.
Сергій
23.10.2019
Непотрібна ця служба цьому уряду бо красти заважатиме на всіх рівнях. Ця служба постійно скорочується, а потім знову наберают людей. Так буде і зараз... через місяць Кабмін здивується, що його доручення на використання коштів за бюджетними программи перевіряти нема кому. Потім повалять свідомі громадяни, бо місцеві ради почнуть красти не соромлячись та працювати будуть тільки на фейсбуці.
Анонімус Сергій
24.10.2019
Справа не в "цьому уряді". скорочувати у нас люблять усі незалежно від "забарвлення". Можливо, мало хто в курсі, але в КРУ (на той час ДФІ) перед її трансформацією в Держаудит вже було масове скорочення кадрів, коли ліквідували всі районні підрозділи, а обласні, так би мовити "укрупнили", створивши регіональні офіси. А перед цим, вже зовсім в "давні часи" було укрупнення на рівні тих же районів, коли створювали міжрайонні і об"єднані інспекції.
я вибачаюсь Сергій
23.10.2019
Я вибачаюсь, а хіба останні 28 років КРУ заважало якомусь із урядів/можновладців/депутатів різних рівнів/місцевих чиновників щось красти?
Вадим я вибачаюсь
23.10.2019
transparent_pxl.png . Бо крушники були дуже зайняті ревізією виходу "блюдєй" на кухні, кількістю шарів фарби на паркані, рівнем бензину в баку шкільного автобуса, правильністю нарахування амортизації на сторічний сарай, кількістю ком та крапок в ордерах. А от в придбанні твердопаливних котлів до котельні , яку тільки років через 10 планують збудувати порушень не виявлено бо наказ закупити надійшов із самого верху. Так що сенсу в існуванні цієї служби в теперішньому вигляді немає.
бухцелюб
24.10.2019
КРУ- ось де корпупція. Приходять і зразу кажуть, що їм надо знайти порушень на 10% від касових видатків. Це що дебіли працюють в бухгалтерії, чи вони самі собі хочуть накрутити, чи є у бухгалтера фізизна можливість контролювати шкільну їдальню, автобус, цемент, фарбу,,,? А між іншим ще і бухоблік організовувати, вивчати безконечні зміни до законодавства і читати безглузді розяснення тих же перевіряючих.
фіни
25.10.2019
кру терпеть не могу. но без них будет бардак в учреждениях."...проверка частными организациями..." - вы серьезно? на даном этапе развития страны и этой отрасли нет смысла даже думать про такой вариант. специалисты кру узкопрофильные, и не с каким учреждением (полиция, казна, прокуратура, сбу и тдтп) не сравнимы.другой вопрос когда повысить з/п и проводить проверку сбу и полицией на корупцию работников аудитслужбы, тем самым очистить структуру от нерадивых. также убрать бег за показателями крушными, когда лепили в своих отчетах о проверки чёрти что.работники кру за все время существования учреждения очень себя дискредитировали, не дадут соврать ВСЕ БУХГАЛТЕРА И НАЧАЛЬНИКИ. но контроль, за использованием денежных средств, в стране должен быть.
Олег
10.11.2019
Все у нас є і попередній контроль і послідуючий, але все розкрадено і розвалено. Аудитори приходять і 30 робочих днів сидять на голові у бухгалтера, а потім на його помилках пишуть дисертація на 100 листків. Неправильно на 1,51 обчислена середня зарплата для відпускних, не відображено в звіті 3,42 переплати по відрядженнях, не оприбутковано трухняву акацію і дерев'яний туалет, не на той рахунок віднесено канцтовари, мало скинули єсв на інвалідів, а вона взяла і пішла в декрет, якщо премію включено в розрахунок відпускних то виключити, а якщо не включено то включити і тд і тп.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі