Інформація по темі "" | Публікації по тегу
13.07.22
5636 1
Друкувати
Обране

Мобілізація в Україні: чи дійсно жінки на військовому обліку від жовтня не зможуть виїжджати за кордон

Ті жінки, які від 1 жовтня стануть на військовий облік, не зможуть виїхати за кордон, - попереджає ТСН.ua.

Зробити це буде можливо тільки отримавши спеціальний дозвіл від військкоматів. Про це в коментарі для проєкту "Розмова про важливе" на YouTube-каналі ТСН.ua сказав ексрадник Міністерства внутрішніх справ України та керівника Офісу президента, виконавчий директор Українського інституту майбутнього, засновник волонтерського проєкту "Добробат" Віктор Андрусів. 

"Ті жінки, які від 1 жовтня будуть на військовому обліку і багато з них уже там було, по тих професіях, які були раніше заброньовані, підпадають під загальні правила - вони можуть виїхати тільки відповідно до певного дозволу. Тобто це так само, як зараз стосується чоловіків. Тобто чоловіки можуть виїхати, але їм потрібен для цього окремий дозвіл або внесення у спеціальну систему. Це стосуватиметься невеликої кількості жінок: 2-3 тисячі осіб. Тобто це ніхто суттєво не відчує", - сказав Андрусів. 

Нагадаємо, військовий облік для жінок стартує від 1 жовтня 2022 року. В умовах воєнного стану можна не чекати до жовтня, а стати на облік зараз. На облік можуть стати жінки молодші 60 років, не мають протипоказань через здоров'я та професія чи фах якої є у наказі Міноборони. 

Нажаль, Андрусів не пояснив чому мова йде про 2-3 тисячі осіб, адже перелік професій жінок, яким треба стати на військовий облік, занадто великий. Бухгалтери в цьому переліку також є. Ознайомитися з повним переліком можна за посиланням

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
Ірина
13.07.2022
Максимум 2-3 тисячі випустять
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі