Інформація по темі "" | Публікації по тегу
21.12.18
12393 3
Друкувати
Обране

Новий рік: скільки коштує підготовка до свята

Скільки коштує святкування Нового року, на що ми витрачаємо найбільше грошей, де швидко й дешево позичити гроші онлайн, якщо не вистачає на подарунки й святковий стіл

Зустрічаємо Новий рік: скільки коштує наше свято

Вже зовсім скоро ми будемо зустрічати Новий рік. Всі ми любимо це яскраве й чарівне свято, з нетерпінням чекаємо, готуємось до нього. Ще є достатньо часу, щоб підготувати подарунки для близьких й придумати меню для святкового столу. Саме тому багато з нас в кінці року більш гостро відчувають нестачу коштів.

Скільки ми витратимо на свято

Все залежить від місця святкування та запланованих розваг. Найдешевше святкувати Новий рік вдома в колі близьких людей, готуючи застілля разом. Сім’я середніх статків з шести осіб з двома дітьми витратить на підготовку до свята близько 5000-7000 грн, враховуючи подарунки. Замовлення столика й святкове меню в ресторані обійдеться в 2-3 рази дорожче, ніж вдома.

Що робити, якщо грошей не вистачає? 

Ціни на основні продукти та на традиційні товари, які купують в подарунок, в останній місяць старого року зростають найшвидше. Якщо ви не встигли запастись продуктами, й тільки в останні дні прийдете до магазину за подарунками, не дивно, що запланованого на свято бюджету може не вистачити.

Це добре, якщо є деякі заощадження, чи близькі люди готові позичити трохи до зарплати, а якщо немає? Щоб отримати невелику безкоштовну позику, найпростіше скористатись акційними пропозиціями сервісів, що видають кредити онлайн. Знайти всі доступні безвідсоткові онлайн кредити найпростіше на сайтах для порівняння фінансових продуктів.

Слід зауважити, що онлайн кредити зазвичай коштують дуже дорого через високі процентні ставки, безвідсоткові кредити доступні тільки для нових клієнтів, які подають заявку вперше. Financer самостійно складає рейтинг кредитних компаній, дає змогу порівняти кредити онлайн, знайти найвигідніші ставки за споживчими кредитами.

Новорічний бюджет

Найважливіші статті бюджету це подарунки близьким та святкове застілля. Ялинка та прикраси для неї теж коштують недешево, але на них більшість українців можуть трохи заощадити, якщо раніше вже придбали синтетичну ялинку й мають вдосталь ялинкових прикрас. Щоб трохи освіжити колекцію прикрас, можна придбати нові декорації для вікон чи для кімнати. Щодо інших витрат, то від них складно відмовитись більшості з нас.

Святковий стіл 

За нашими підрахунками святковий стіл 2019 в середньому обійдеться дорожче, ніж минулого року. Ціни виросли на 12%-14%, а спиртні напої на 20%-22%. Тож новорічне застілля в цілому буде коштувати дорожче на 18-20%, в залежності від того, яким продуктам та напоям віддає перевагу сім’я.

Щоб накрити святковий стіл на шість осіб доведеться витратити приблизно 3500-4000 гривень, якщо готувати традиційні страви, такі як олів’є, рибу, м’ясо, бутерброди з ікрою, й поставити на стіл по 2 пляшки шампанського та коньяку 5 зірок. Солодощі теж подорожчали, коробка шоколадних цукерок чи торт в порівнянні з минулим роком коштує на 11-12% дорожче.

Ялинка та прикраси

Прикрасити новорічну ялинку обійдеться недорого, якщо у вас вдома зберігається штучне деревце й готові прикраси в коробці. Вартість штучної ялинки залежить від матеріалів, з яких вона зроблена, та їх якості. Найдорожчі – литі ялинки, ціни на них починаються від 2000 грн, але відрізнити їх від натуральних можна тільки на дотик.

Справжня лісова ялинка розміром 1-2 м коштує 100-300 грн, пухнаста сосна трошки дорожче. Ялинкові прикраси в порівнянні з продуктами майже не подорожчали, за 100-200 грн можна придбати комплект яскравих шарів на ялинку з пластику, за 100-200 грн електричну гірлянду.

Подарунки

Середньостатистичний українець витрачає на подарунки до Нового року 700-1500 гривень. Все залежить від розміру сім’ї, традицій та персонального бюджету. Найдорожчі подарунки купують для коханих людей, найдешевші для колег по роботі. Дітям під ялинку найчастіше купують солодощі та іграшки вартістю від 300 до 600 грн.

Ми бажаємо всім гарних свят та достатку в новому році!


Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
3
Тетяна
21.12.2018
Дякуємо!!!
АННА
22.12.2018
Прочитав все это , я поняла, что Новый год будет только в семьях " президента " и " слуг народа."
Таня АННА
26.12.2018
Думайте завжди позитивно, не в наїдках щастя. Як говорить моя сусідка (якій, між іншим за 90) ложкою ми себе закопуємо. Святкового всім настрою!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі