Інформація по темі "" | Публікації по тегу
26.12.19
8580 0
Друкувати
Обране

Оплата праці / грудень / 2019 / № 24 та №24/1

Сьогодні вийшли чергові номери журналу Оплата праці за грудень 2019 р. №24 та спецвипуск №24/1, до вашої уваги зміст номерів

Оплата праці, грудень, 2019/№ 24

Держбюджет-2020: подаруночок під ялиночку 11 грудня 2019 року Президент підписав Закон про держбюджет-2020*. І хоча він набере чинності тільки з 1 січня 2020 року, ми вже можемо чітко назвати базові працеоплатні показники на наступний рік.

Трудові штрафи незабаром стануть менші 12 грудня 2019 року Верховна Рада підтримала загалом проєкт Закону «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси роботодавців України)» від 02.09.2019 р. № 1233.

Щодо поняття «нижчеоплачувана посада» Лист від 21.11.2019 р. № 1707/0/206-19

Переводимо на нижчеоплачувану посаду: гарантії для працівника З а традицією у складі вітальних промов завжди є побажання кар’єрного зростання. І це добре. Але життєві обставини бувають різними. Іноді доводиться поступатися посадою й переходити на менш престижну роботу і з меншим окладом.

Була зарплата, а стали лікарняні: як оплатити тимчасову непрацездатність За жовтень 2019 року працівниці установи нарахували зарплату як за повністю відпрацьований місяць. Але наприкінці місяця з’ясувалося, що вона захворіла. Хворіла з 28 жовтня по 6 листопада. У листопаді 2019 року було сторновано надміру нараховану зарплату за жовтень і нараховано лікарняні. З 28 по 30 листопада ця працівниця знову хворіла. Як розрахувати лікарняні цій працівниці?

Середній та денний заробіток рівні: що обрати для оплати періоду відрядження Працівника установи в грудні 2019 року направляють у відрядження. При виконанні вимог ст. 121 КЗпП з’ясувалося, що середньоденна зарплата та денний заробіток виявилися рівними. За яким показником оплачувати період відрядження: виходячи із середньої зарплати чи нараховувати зарплату як за звичайні робочі дні?

Компенсація за невикористану відпустку при звільненні за прогул Підприємство звільняє працівника за прогул. Чи потрібно нараховувати йому компенсацію за невикористану відпустку за попередні періоди? Як період прогулу вплине на відпускний стаж та розрахунок середньої зарплати?

Декретниця стала до роботи: як розрахувати відпускні Працівниця перервала відпустку для догляду за дитиною до 3 років і стала до роботи з 15 листопада 2019 року. З 12 грудня вона йде в щорічну основну відпустку на 14 календарних днів. Посадовий оклад працівниці — 5000 грн. Вона працює в режимі неповного робочого часу по 4 години на день (0,5 ставки). Як у цьому випадку розрахувати відпускні?

Перехід з неповного на повний робочий час: як розрахувати відпускні Працівниця з 16.12.2019 р. йде у щорічну основну відпустку на 14 календарних днів. Вона працювала на умовах неповного робочого часу (4 години на день) з грудня 2018 року по лютий 2019 року, а з 1 березня — повний робочий день. Чи треба в цьому випадку застосовувати коефіцієнт коригування суми відпускних?

Вчитель 1-ї категорії та заступник директора: від якого розміру окладу визначати інші виплати З якого розміру ставки заробітної плати чи посадового окладу визначати заробітну плату вчителя 1-ї кваліфікаційної категорії та заступника директора з навчально-виховної роботи закладу загальної середньої з контингентом понад 1500 учнів, який має ще навчальне навантаження 9 годин на тиждень як учитель вищої категорії зі званням «вчитель-методист», а саме доплати за класне керівництво, перевірку письмових робіт, завідування навчальним кабінетом, надбавки, винагороди та інші виплати?

Індивідуальна робота з учнями: як оплатити працю вчителів У навчальному закладі є учні, які здобувають освіту за сімейною (домашньою) формою організації освітнього процесу. До індивідуальної роботи з ними залучають деяких учителів. Як оплатити їх працю?

«Солдат підприємства» у ЄСВ-звітності Працівник надав повістку про проходження строкової військової служби за призовом. Як відобразити в таблиці 6 ЄСВ-звіту нарахований йому середній заробіток?

Компенсація: виплата зарплатних боргів у грудні 2019 року Якщо роботодавець вчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати і виплатити компенсацію.

Перелік матеріалів, опублікованих у газеті «Оплата праці» в II півріччі 2019 року

Перелік матеріалів, опублікованих у спецвипуску «Кадровик» у II півріччі 2019 року


Оплата праці, грудень, 2019/№ 24/1 спецвипуск

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі