Інформація по темі "" | Публікації по тегу
16.09.15
10081 0
Друкувати
Обране

Почав свою роботу єдиний веб-портал використання публічних коштів

14 вересня за ініціативи Міністерства фінансів на засіданні Кабінету Міністрів було затверджено Порядок адміністрування та оприлюднення інформації на єдиному веб-порталі використання публічних коштів.
Міністерство фінансів активно працює над модернізацією управління державними фінансами та забезпеченням громадського контролю за витратами бюджетних коштів.
Це сприятиме прозорості системи державних фінансів та процедур бюджетування, задовольнить інтерес та право громадськості на оперативне отримання достовірної інформації, а також покращить ситуацію в боротьбі з корупцією. З цією метою Міністерство фінансів займається розробкою нового ІТ-проекту під назвою «Є-Data», в рамках якого планується запровадження інтерактивної інформаційної онлайн-платформи «Прозорий бюджет» та Єдиного веб-порталу використання публічних коштів.

єдиний веб-портал використання публічних коштівСтворення офіційного державного інформаційного ресурсу у мережі Інтернет, на якому оприлюднюється інформація про використання публічних коштів, передбачено Законом України «Про відкритість використання публічних коштів», а також Планом заходів з виконання рекомендацій ЄС. 

 Затверджений Кабміном пакет документів, що був розроблений Міністерством фінансів — перший крок проекту Є-Data, що відкриє інформацію Держказначейства і всі витрати центрального та місцевих органів влади. 

 «До розробки проекту «Є-Data» ми залучили спеціалістів-професіоналів з активною громадянською позицією, які мають досвід реалізації веб-проектів, і головне – розуміють важливість встановлення відкритого публічного діалогу та зворотного зв’язку з громадськістю, що сприятиме підвищенню ефективності роботи Міністерства фінансів та Уряду України», —  повідомила заступник Міністра фінансів Оксана Маркарова. 

 Згідно з Порядком адміністрування єдиного веб-порталу використання публічних коштів, інформація про використання коштів буде публікуватися на Порталі з вільним і безкоштовним доступом та з можливістю анонімного перегляду, копіювання й роздрукування інформації. 

Оприлюднення інформації на Порталі буде здійснюватися за такими розділами:

  • інформація про використання коштів державного і місцевих бюджетів;
  • інформація про використання коштів підприємств, отриманих ними від їхньої господарської діяльності;
  • інформація про використання коштів Пенсійного фонду;
  • інформація про використання коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

  Також на Єдиному веб-порталі використання публічних коштів у режимі реального часу оприлюднюється інформація про платіжні трансакції на єдиному казначейському рахунку.

Адреса порталу: http://spending.gov.ua        http://e-data.gov.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі