Інформація по темі "" | Публікації по тегу
30.09.22
1087 0
Друкувати
Обране

Уряд затвердив Порядок поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок поводження з відходами, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд внаслідок бойових дій або проведенням робіт з ліквідації їх наслідків. Відповідний проект постанови Уряд схвалив 27 вересня.

«Українці завжди дбайливо, по-господарськи ставляться до своєї оселі, своєї власності, до рідного краю. І це помітно особливо зараз, коли люди у поранених громадах розчищають завали після російських бомбардувань. І громадяни, і бізнес, і місцева влада потребують правил поводження з відходами від руйнувань. Прийнятий Порядок, в якому прописаний алгоритм прийняття рішень ОМС з поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд, допоможе громадам якісно та швидко відновлювати свої території», — прокоментував Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Також проект постанови пропонує:

· визначити поняття «відходи від руйнувань», класифікацію таких відходів, основні операції поводження з відходами від руйнувань та черговість їх проведення, а також основні положення щодо організації місць тимчасового зберігання відходів від руйнувань;

· встановити Перелік компонентів відходів від руйнувань та можливі шляхи їх повторного використання у будівництві, промисловості будівельних матеріалів (виробництві будівельних виробів (продукції).

Документ розроблений Міністерством розвитку громад та територій України за участі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, комітетів ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування й з питань екологічної політики та природокористування, офісів підтримки обох міністерств, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), проекту «APENA 2» та незалежних експертів у сфері поводження з відходами.

 

Джерело:
Міністерство розвитку громад та територій України
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×