Інформація по темі "" | Публікації по тегу
17.04.23
9417 10
Друкувати
Обране

В Україні на 10 років введено санкції проти 1С та Парус

15 квітня Україна офіційно ввела санкції проти низки російських IT-компаній. До списку потрапили "Компания ВК", "Яндекс" та "1С"

Відповідний указ президента України Володимира Зеленського оприлюднено на сайті президента.

Крім перерахованих вище організацій, під санкції також потрапили "Програмні продукти "Парус" і АТ "Ситроникс", які спеціалізуються на автоматизації компаній, як і "1С". Обмеження торкнулися і російського медійно-сервісного порталу "Рамблер".

Варто зауважити, що ТОВ "Компанія ВК" володіє забороненими на території нашої країни соцмережами "Вконтакте" та "Одноклассники", а також інтернет-порталом "Mail.ru".

Згідно з документом, обмеження набувають чинності 15 квітня. Вони введені на 10 років і, зокрема, передбачають блокування активів, повне припинення торгових операцій та запобігання виведенню капіталів за межі України.


Нагадуємо ще у 2018  на сайті Президента України розміщено додатки із переліком фізичних та юридичних осіб, які містить рішення РНБО, що уведене в дію Указом Президента України від 14.05.2018 р. № 126/2018.

Зокрема, у санкційному списку маємо у позиціях 458-479 компанії із реєстрацією в Україні, для яких застосовується захід у вигляді заборони на здійснення державних закупівель товарів, послуг, робіт та використання державними органами, підприємствами, установами і організаціями України програмних продуктів «Система управління підприємством Афіна», «Система зведення та аналізу звітності Афіна», «Система управління бюджетною установою Афіна», «Система управління підприємством Афіна-Сіквел», «Система управління бюджетною установою Афіна-Сіквел», «Система управління Афіна-Сіквел для бюджетних установ», «Система управління Афіна-Сіквел для підприємств», «Система управління підприємством jSolutions», «Система управління бюджетною установою jSolutions», «Система управління jПарус («джейПарус»)», «Система управління бюджетною установою jПарус-Бюджет («джейПарус-Бюджет»)», «Комплексна система автоматизації управління бюджетною установою Парус-Бюджет, версія 8», «Комплексна система автоматизації управління підприємством Парус- Підприємство, версія 8», а також заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності; обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування.

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
10
Олеся
17.04.2023
УБС (Українська бухгалтерська система) (Парус) повязана якось з 1С? ЇЇ можна використовувати в бюджетних установах чи ні?
EVGENIY Олеся
17.04.2023
Да це перефарбований Парус, так само як КБС це перефарбований 1с. Хто б що не казав основа у них одна.
Олеся EVGENIY
17.04.2023
Є офіційний документ про заборону? Буде контроль з боку контролюючих органів ?
EVGENIY Олеся
17.04.2023
в новині є дата і номер акта яким заборонено Парус, який став Афіною і її заборонили
Олеся
17.04.2023
УБС про себе кажуть як український продукт
Юрій Олеся
18.04.2023
УБС, Афіна, Парус, Джей сюлюшн - все одне й те саме ПО
EVGENIY Олеся
17.04.2023
До речі можете просто вбити в гугл номери телефонів їх і побачите що вони є на сайті Паруса 😏
EVGENIY Олеся
17.04.2023
І УБС і КБС щоб продати вони все що завгодно скажуть, там навіть якщо зайти в хелп в програмі ви побачите посилання на 1с а в УБС на сайт парусу, тому вони що хочуть можуть казати інтерфейс програми колір можуть міняти але ж одразу видно суть, як би вони не скривали це. Так, сама конфігурація 1с може бути написана українцями але функціонує вона на платформі яка написана в московії, так само як і парус.
ОсвітаТака EVGENIY
19.04.2023
А якщо подібні програми були куплені до дати затвердженого санкційного списку?
ОсвітаТака ОсвітаТака
19.04.2023
п.с.чи можна такими програмами користуватися?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×