Інформація по темі "" | Публікації по тегу
24.06.15
1494 0
Друкувати
Обране

Затверджено зміни до Положення про професійно-технічний навчальний заклад

Кабінет Міністрів України 17 червня 2015 року затвердив зміни до Положення про професійно-технічний навчальний заклад. Постанова Уряду була розроблена Міністерством освіти і науки.

Зокрема передбачено, що організація харчування учнів з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, дітей-інвалідів/інвалідів I-III групи та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” належатиме до основних повноважень та напрямів діяльності професійно-технічного навчального закладу.

Крім того, пільговий проїзд учнів та слухачів до місця навчання і додому буде визначатись у порядку та розмірах передбачених органами місцевого самоврядування та за рахунок відповідних видатків з місцевих бюджетів.

Варто зазначити, що у постанові Уряду виключено норму, яка передбачає, що положення про структурний підрозділ, який здійснює діяльність у сфері професійно-технічної освіти, розробляється та затверджується його засновником за погодженням з місцевими органами виконавчої влади.

Реалізація акта надасть можливість привести норми Положення про професійно-технічний навчальний заклад у відповідність до Закону України “Про професійно-технічну освіту”.

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі