Інформація по темі "" | Публікації по тегу
20.11.19
3820 7
Друкувати
Обране

Фонд соцстраху спростовує чутки про рейдерське захоплення

У зв’язку із поширенням у деяких ЗМІ інформації щодо «рейдерського захоплення Фонду соціального страхування України» Фонд повідомляє, що зазначена інформація не відповідає дійсності, установа працює в штатному режимі.

Водночас Фонд нагадує, за рішенням Печерського районного суду міста Києва від 08.11.2019 р. скасовано постанову правління Фонду від 15.05.2018 р. «Про звільнення директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Є. Баженкова». Євгена Баженкова було поновлено на посаді 15 листопада 2019 року.

Окремо зазначено, що 20 листопада 2019 року Фондом вимушено призупинено перерахування коштів для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам, зокрема, лікарняних і допомоги по вагітності та пологах. Фінансування тимчасово не здійснюється у зв’язку із закінченням кошторисних призначень за зазначеним напрямом, що затверджені бюджетом Фонду.

«Виплати призупинено через суто бюрократичні причини – не прийнято зміни до бюджету Фонду на 2019 рік. Тобто кошти є, а перерахувати їх людям ми не можемо. Адже відповідно до діючого законодавства Фонд не має права перераховувати кошти, якщо вичерпано кошторисні призначення за напрямом. Ситуація була прогнозована, тому профспілкова сторона в складі правління Фонду звернулась до керівництва Міністерства соціальної політики з цього питання ще у вересні 2019 року. Міністерство соціальної політики, як орган державного нагляду за Фондом, може за погодженням із Міністерством фінансів подати проект внесення відповідних змін на затвердження Кабміну. Одразу після їх прийняття виплати буде відновлено», – зазначив директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков.

Фонд соцстраху

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
7
Ольга
20.11.2019
Если не справляетесь - уходите, ненадо издеваться над людьми. По три месяца ждут больничный. Вы плохо работаете.....transparent_pxl.pngtransparent_pxl.pngtransparent_pxl.png
Юлія
21.11.2019
А раньше не видно было что кошторис заканчивается? нельзя было не доводить до остановки выплат?
111
21.11.2019
Считаю, что это преступление, - оставить всех болеющих людей страны, нуждающихся в усиленном питании, лекарствах и других средствах для выздоровления, вообще без денег на длительный период(((((. Поэтому должны быть наказаны все виновные, и из Фонда и из Министерств! Это не просто какая-то бюрократическая ошибочка, которая ни на что не влияет и за которые обычно наказывают нас бухгалтеров. А это очень серьезное нарушение, за которое, скорее всего, никто не ответит(((((.
Светлана
21.11.2019
Зачем это слабое звено - ФСС? Ждать по месяцу больничные. Уж лучше бы уже организацыя сама все больничные выплачивала. И не было бы расхождений между 1 и 2 статьей.
Оля Светлана
21.11.2019
У меня на работе " а-ля больничный" - каждый второй, даже по 5-6 месяцев еще им со своей зарплаты платить. Не хочу!
Тетяна Светлана
21.11.2019
А куда мы в таком случае 22% гоним? В таком случае пересмотр ЄСВ неизбежен, а на это мозги нужны.
елена
21.11.2019
Скоро пойдут искать деньги на предприятия в виде штрафов
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі