Інформація по темі "" | Публікації по тегу
08.11.19
13184 13
Друкувати
Обране

ФСС про затримку лікарняних

Останнім часом збільшилась кількість звернень громадян щодо несвоєчасної оплати лікарняних листів.

Варто зазначити, що основним джерелом формування коштів Фонду соціального страхування України є страхові внески страхувальників та застрахованих осіб. Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області фінансує виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності з певним запізненням в міру отримання надходжень від єдиного соціального внеску. Відтак збільшується кількість звернень громадян як до обласного управління, так і до інших органів влади.

Проте це жодним чином не прискорює виплату коштів, адже фінансування відбувається по черговості, відповідно до поданих заяв-розрахунків підприємствами, установами та організаціями. Але підготовка відповідей на такі звернення забирає час, увагу і кошти Фонду.

Не існує механізму прискорення виплати лікарняних листів. Усі подані заяви-розрахунки оплачуються виключно в порядку черговості внесення їх в єдину інформаційну базу Фонду. Будь ласка, перевіряйте у комісіях (уповноважених) із соціального страхування, що діють на підприємствах, своєчасність прийняття до оплати вашого листка непрацездатності та внесення його до заяви-розрахунку на оплату Фондом.

Зі сподіванням на розуміння та взаємну співпрацю – управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
13
БУХ
08.11.2019
Я не я і хата не МОЯ!!!!
!!
08.11.2019
І не соромно їм називатися "соціальним страхуванням"?
Ната
09.11.2019
Це просто жах! Заявку відправила 1.11.2019 вона досі не перевірена фондом. Люди ідуть в декрет а кошти виплатити не можуть. Якесь "недорозумение",а не установа. Добре що штрафи виписують вчасно.
Тамара
09.11.2019
А кошти на поховання? Людини 2 місяця вже нема, а жінка і досі питає коли будуть кошти.
Лєна
11.11.2019
І в ФСС безлад. Як Соціальні внески, то треба вчасно платити, а як людям лікарняні, то нічого, почекають...Дурдом !
Юлія
11.11.2019
Людина на лікарняному-найбільш незахищена особа. Зарплати немає, а лікуватися і утримувати в цей час сім'ю треба. Нехай ФСС пояснить лікуючому врачеві, що відшкодування коштів відбувається в порядку черговості. Чи зможе той лікар лікувати людину безкоштовно, чи теж - в порядку черговості?
Інна
11.11.2019
Цікаво, як це на них ще ніхто в суд не подав з вимогою індексації затриманих виплат.
Глупый
11.11.2019
Это пять баллов! Какие они нежные. Не беспокоить по мелочам...
Карл
11.11.2019
Все началось в конце прошлого года, когда Гройсман забрал деньги с соцстраха на другие цели на которые не хватало денег, сделал в соцстрахе дыру в бюджете и штучную задолженность которая тянется и сейчас.И вообще считаю что нужно было с путевок забрать деньги , которые дают людям которые болеют, так как там сплошная коррупция и едут по ним не действительно нуждающие, а те кто договорился, ну у нас это так.
Вадим
11.11.2019
Ніякого розуміння, співпраця та відповідальність виключно в межах правового поля. Згідно роз"яснень держпраці відсутність коштів не є підставою для уникнення відповідальності за не виплату зарплати. Отже , потрібно подавати на ФССУ до суду .Ревізори з ФССУ діють тільки таким чином, колись помилково в лікарняному завищив суму на 6 грн і отримав штраф.
оля
12.11.2019
Навіщо нам цей фонд???? Толку... путівок немає, подарунків немає, лікарняті чекаємо по 2-3 місяці... А витрати на утримання ФСС -Є.!
Наталия
12.11.2019
Последнее предложение предпоследнего абзаца - умора. Еще и организации виноватыми сделали.
Олена
13.11.2019
Ця затримка з виплатою лікарняних має і невеличкий +, на нашому підприємстві стали менше їх брати....transparent_pxl.png
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×