Інформація по темі "" | Публікації по тегу
03.03.15
1908 0
Друкувати
Обране

Кабмін визначився з сумами компенсацій військовослужбовцям, які стали інвалідами

Кабмін вніс зміни до Положення про порядок виплати компенсаційних сум військовослужбовцям, які стали інвалідами, членам сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби у складі Миротворчих Сил ООН, а також в інших окремих випадках.

Вказане Положення змінило назву на «Положення про порядок виплати  компенсаційних сум військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, які стали інвалідами, членам сімей військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які загинули під час виконання обов’язків військової служби чи служби в органах внутрішніх справ у складі національного контингенту чи національного персоналу, а також в інших окремих випадках».

Оновлене Положення визначає порядок виплати в Україні компенсаційних сум військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, які стали інвалідами, членам сімей військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які загинули під час виконання обов’язків військової служби чи служби в органах внутрішніх справ у складі національного контингенту чи національного персоналу, а також в інших окремих випадках, які визначаються Організацією Об’єднаних Націй відповідно до резолюцій Генеральної Асамблеї ООН.

Так, Кабмін продовжив термін, протягом якого можна отримати компенсаційну суму, з одного до трьох років.

Крім того, зменшено і суми таких компенсацій. Так, компенсаційні суми виплачуватимуться одноразово:

— у разі встановлення I групи інвалідності — 43 тис. (раніше — 65 тис.), II групи — 37 тис. (раніше — 55 тис.) і III групи — 27 тис. (раніше — 40 тис.) доларів США, але не менше розміру сум, передбачених для забезпечення компенсаційних виплат відповідними резолюціями ООН.

— у разі загибелі або смерті військовослужбовця — 70  (раніше — 105) тис. доларів США.

Такі зміни передбачені постановою КМУ від 25.02.2015 р. № 71, яка набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготування замітки документ офіційно не опубліковано

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі