Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.11.20
6217 14
Друкувати
Обране

Михайло Федоров: Запустимо е-лікарняні вже з 2021 року

Михайло Федоров: Е-лікарняні – революційний продукт, що запрацює вже з 2021

Запуск е-лікарняних дозволить не лише скасувати лікарняний як паперову довідку, що є елементом бюрокартії, а й заощаджувати час лікарів та пацієнтів. Крім цього, це можливість швидко та ефективно оплачувати лікарняні без фізичних контактів, гарантувати обґрунтованість виплат та економити державні кошти. 

Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі каналу 24. 

Однією з можливих проблем запровадження е-лікарняних називають необхідність дублювати документи у цифровому та паперовому вигляді.

“Це не так: електронні лікарняні будуть одразу в електронному вигляді, нічого дублювати не потрібно. Це буде звичайна форма в онлайн-системі, заповнення якої займатиме кілька хвилин. Після цього підписаний електронним підписом документ автоматично надсилатиметься до  інших державних органів для виплат”, — підкреслив Михайло Федоров. 

Для запровадження електронних лікарняних Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством охорони здоров’я повністю перебудовують процес отримання лікарняного. Запуск стане можливим завдяки повноцінній інтеграції електронної системи охорони здоров’я із системою Пенсійного фонду України  і Фонду соціального страхування України. 

Для того, щоб революційні медичні послуги стали доступними для всіх українців, Міністерство цифрової трансформації активно працює над підключенням до інтернету  95% населених пунктів та їхніх соціальних об’єктів. 

Наразі, до оптичного (фіксованого) інтернету не підключено 37% лікарень України. У 2021 році Мінцифра планує підключити близько 10 тисяч соціальних об’єктів: шкіл, лікарень, бібліотек, які знаходяться у 5 тис. сіл, де проживають майже 2,5 млн громадян. 

На минулому тижні, Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Мінцифри – закласти у бюджет на 2021 рік 850 млн гривень на підключення соціальних об’єктів до високошвидкісного інтернету у населених пунктах, в тому числі у сільській місцевості. 

Джерело:
Мінцифри
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
14
Тетяна
25.11.2020
Коллеги, вот хочу спросить: у меня одной создаётся впечатление, что для этих мальчиков из минцифры главное - разработать. А дальше : кошка бросила котят, пусть ... гуляют, как хотят
!!
25.11.2020
Швидкість буде фантастична, враховуючи, що заробіток застрахованих осіб ФСС буде бачити в середині наступного кварталу.
бух !!
26.11.2020
чого ви так думаєте? вони бачуть персоніфікацію, а не 1дф
Енгрібьорд бух
26.11.2020
Тому що з наступного року "зливають" форми 1 дф та ЄСВ.
oksana Енгрібьорд
27.11.2020
Новий звіт буде з 1 травня 2021р. Але швидше за все будемо й надалі щомісячно здавати (і пдфо теж)
EVGENIY oksana
29.11.2020
Новий звіт буде з січня! А якщо точно то за перший квартал, а травень то втратить силу старий!
Олена
25.11.2020
І дуже цікаво як будуть виправляти не вірно написані місця роботи паціентівtransparent_pxl.png
бух Олена
26.11.2020
якщо вони говорять про об"єднання баз пенсійного, соцстраху і мінздраву, то по логіці помилок вже не має бути, бо в пенсійному є повні вірні назви підприємств. ну а як воно буде на ділі, подивимося. хочеться вірити в краще
Ikar Олена
25.11.2020
а для чого інтеграція з іншими реєстрами по Вашому?
111 Олена
25.11.2020
фломастером по екрану монітора transparent_pxl.png
Тетяна
26.11.2020
Якщо все так шоколадно, то нехай би соцстрах зараховував свою частину виплат безпосередньо застрахованій особі, додайте ще один стовпчик з IBANом цієї особи при оформленні електронного лікарняного. За рахунок цього (відпаде потреба у перевірці підприємств) ще скоротите армію перевіряючих та зекономите на "чиновниках". СЛАБО?
Ikar Тетяна
26.11.2020
Податки сплачувати буде сама особа?
Енгрібьорд Ikar
26.11.2020
навіщо? одночасно з нарахуванням лікарняних хай рахунки на сплату ЄСВ організаціям виставляють.ПиСи он які з мене ідеї пруть може теж в рехформатори візьмуть
.... Енгрібьорд
30.11.2020
ні, не візьмуть Вас, так як у вас нормальні ідеї...
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі