Інформація по темі "" | Публікації по тегу
12.04.17
4310 8
Друкувати
Обране

Що регіонам потрібно знати про реформу охорони здоров'я, - коментарі Павла Ковтонюка

Павло Ковтонюк, заступник міністра охорони здоров'я України відповів на запитання про реформу охорони здоров’я, які останнім часом публічно та непублічно ставлять органи місцевого самоврядування.
`

— Які цілі переслідує реформа?

— Реформа насамперед переслідує мету створення максимально можливого фінансового захисту здоров’я для кожного громадянина України — незалежно від місця його реєстрації або можливості заплатити в момент отримання лікування.

Головна мета реформи, щоб здоров’я стало реально гарантованим правом, щоб кожен громадянин отримував максимальний захист свого здоров`я — від Харківа до Львова, від Севастополя до Києва.

— Які ризики несе реформа та яка економічна доцільність такого реформування

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
8
Світлана
12.04.2017
Гірше буде. Тому що в районах лікарень не буде. Лікарі, медпраціники, обслуговуючий персонал та всі їх сімї залишаться без роботи та засобів до існування. ПАЦІЄНТИ (пенсіонери, мами з малими дітьми) вимушені будуть їхати бог зна куди і чим, тому що нема сполучення (ні автобусного, ні залізничного) з тим районом до якого нас приєднують по медичній реформі. А місцевому самоврядуванню лікарні не потрібні. Зараз, коли їм надали повноваження оплачувати комунальні послуги та ремонти приміщень закладів охорони здоровя вони займаються відписками що у них нема коштів ні на лікарні ні на школи (звісно - премія чи надбавка). Знаю, тому що працюю у секторі охорони здоровя райдержадміністрації 4 роки (а взагалі державної служби 13 років).
Ирина
12.04.2017
Какой-то бред. "Беремо всі кошти, і витрачаємо їх не на утримання будівель лікарень, а на лікування, відновлення та збереження здоров’я конкретних людей". То есть, не будем платить за коммунальные услуги, делать ремонты разваливающихся зданий, оплачивать разные услуги (охрана, сигнализация, связь, тех.обслуживание оборудования и т.п.), а просто лечить???? Где лечить? Как лечить? На улице??
Саша
12.04.2017
Створимо ще одну службу дармоїдів - створили сектори чи відділи охорони здоровя в районних державних адміністраціях які дуьлюють бумажки фінансових управлінь, тепер створимо Національну службу здоровя України, а лікарні будим закривати, бо вони не виживуть без підтримки держави, а місцеве самоврядування вже репетує що в них на лікарні нема коштів.
Олег
12.04.2017
Лікарні закривають тільки після рішення місцевих рад-всі питання до них. 500 тис-це мізер, якщо порахувати всі витрати. Потрібен, типу, мораторій на закриття лікарень/фапів та створення інфраструктури (ремонт доріг, транспортні питання) тощо.
Світлана Олег
12.04.2017
І що їм заважає прийняти таке рішення совість????
Бухгалтер
13.04.2017
Виглядає так наче ми слухаємо промову Остапа Бендера і знаходимся в Нью- Васюках ...... На жаль Бендеру тоді не пощастило.....
Лариса
13.04.2017
А якість обслуговування і відповідно довіра до лікарів звідки візьметься? Чи нам теж потрібно себе вмовити."Все буде, добре, Зі мною нічого поганого не станеться, до мене тепер будуть гарно ставитись, бо їм платять гарні гроші" Це схоже на маячню.......
Ганна
21.04.2017
На сьогоднішній день система охорони здоров'я не відповідає сучасних вимогам це факт. Я розумію обласні центри де є розгалужену система медичних закладів. А що буде в районах? В центрах пмсд допомоги не дочекаєшся. В ЦРЛ надають допомогу завжди коли не звернувся чи то в приймальне відділення в нічний час чи до вузьких спеціалістів в день. Тільки коли звертаюся ло лікарів ЦРЛ то вони направляють до пмсд щоб вони написали що вони мене подивились без реального огляду і подальше лікування здійснює вже вузький спеціаліст. Тоді для чого пмсд бути стрілочниками. Люди після оглядів працівників фапів амбулаторній та пмсд будуть вмирати А лікарні закривати . В району лікарню людина не завжди ма можливість фінансову і фізичну попасти не говорячи про госпіральний округ. Якби цих реформаторів хоч на 2 дні цілодобове перебування в стаціонар ЦРЛ тоді можливо вони повному свої реформи нам придумали.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі