Інформація по темі "" | Публікації по тегу
12.09.14
1210 0
Друкувати
Обране

Учасники АТО отримають безкоштовне та позачергове протезування

Кабінетом Міністрів ухвалене рішення надати пораненим учасникам АТО право на позачергове протезування за рахунок державного бюджету. Про це повідомила Міністр соціальної політики Людмила Денісова на брифінгу для ЗМІ. На ці цілі буде виділено додатково 279 млн. грн. – відповідну пропозицію внесло Мінсоцполітики.

Міністр наголосила: право на безкоштовне протезування учасники АТО матимуть незалежно від встановлення їм інвалідності. Це передбачено змінами до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, які схвалено Урядом. «Багато хто з поранених воїнів не хоче встановлення інвалідності, адже не дозволить їм в подальшому служити в армії. Такі бійці зможуть отримати протез від держави незалежно від того, чи встановлено їм інвалідність», - пояснила Міністр.

Вартість протезів для учасників АТО не обмежена. «Держава оплатить той протез, який буде потрібен конкретній людині. У разі, якщо виготовлення такого протезу в Україні неможливе, вона буде протезуватися за кордоном. Міністерством соціальної політики розроблено відповідне рішення», - заявила Людмила Денісова.

За матеріалами ПРЕС-СЛУЖБИ МІНІСТЕРСТВА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі