Інформація по темі "" | Публікації по тегу
15.04.20
3069 4
Друкувати
Обране

Який розмір допомоги по вагітності та пологах Фонд профінансує застрахованій особі у випадку, коли її стаж менше шести місяців?

Допомога по вагітності та пологах надається працюючим жінкам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України за весь період відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами.

Її розмір складає 100% середньої заробітної плати (доходу) і не залежить від тривалості страхового стажу.

Водночас, якщо упродовж 12 місяців перед настанням страхового випадку жінка має стаж менше 6 місяців, розмір допомоги для неї розраховується виходячи з нарахованої заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати.

Сума допомоги по вагітності та пологах обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами.

 З суми допомоги по вагітності та пологах, що надається за рахунок коштів ФССУ, податки та внески не утримуються. 

Фонд соцстраху

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
4
Юлия Рад
15.04.2020
Добрый день. Как считать декретные если работница находится в отпуске по уходу за ребенком, и принесла следующий больничный лист?
Вадим Юлия Рад
15.04.2020
Шановна, забийте запит в гуглі і одразу знайдете десятки посилань на інструкції. Наприклад https://buhgalter.com.ua/articles/trudovi-vidnosini/dekretni-viplati-u-zvyazku-z-vagitnistyu-ta-pologami-v-2019-rotsi/ https://news.dtkt.ua/labor/labor-relations/50898
Юлия Рад Вадим
15.04.2020
Шановний, посилання яке ви надали, не має чіткої відповіді на моє питання. Ваш коментар для мене нажаль не корисний.
Вадим Юлия Рад
15.04.2020
Даруйте, але там було 2 посилання, а в 1 посиланні було ще одне посилання на роз"яснення з прикладами. Дуже жаль, що Ви невмієте серфити в інеті та працювати з браузером. Дзвоніть тоді в своє відділення ФСУ або на гарячу лінію 0-800-50-18-92.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі