Інформація по темі "" | Публікації по тегу
22.07.14
1279 0
Друкувати
Обране

Затверджено положення про організацію профреабілітації інвалідів внаслідок нещасного випадку на виробництві

Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України постановою від 12.06.2014 р. № 3 затвердив Положення про організацію професійної реабілітації (професійного навчання), перекваліфікації інвалідів внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

Професійна реабілітація передбачає підготовку потерпілого до професійної діяльності, відновлення чи здобуття професійної працездатності шляхом адаптації, реадаптації, навчання, перенавчання чи перекваліфікації з урахуванням особистих схильностей та побажань потерпілого. Загальна тривалість професійної реабілітації не може перевищувати двох років.

Забезпечення потерпілих професійною реабілітацією здійснюється за рахунок коштів Фонду робочими органами виконавчої дирекції Фонду відповідно до укладених договорів з відповідними закладами, що надають послуги з перенавчання інвалідів, які мають ліцензію з надання освітніх послуг, у межах річних затверджених кошторисів Фонду.

Визначення потреби потерпілого у професійній реабілітації здійснюється МСЕК з подальшим розробленням індивідуальної програми реабілітації (далі — ІПР). Висновок МСЕК щодо потреби у професійній реабілітації та ІПР є підставою для здійснення професійної реабілітації потерпілого з урахуванням його побажань.

Постанова № 3 набере чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в «ОВУ» № 57 від 25.07.2014 р.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі