Інформація по темі "" | Публікації по тегу
13.08.20
13440 9
Друкувати
Обране

Будьте уважні! 6 % "лікарняних" заповнюється з порушенням

Фахівцями Фонду соціального страхування України у І півріччі 2020 року перевірено 468 325 листків непрацездатності під час планових та позапланових перевірок закладів охорони здоров’я та страхувальників з питань обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності застрахованим особам.

При здійсненні перевірок закладів охорони здоров’я виявлено, що 4 523 листка непрацездатності видано з порушеннями Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, або 1 % від загальної кількості перевірених лікарняних.

За результатами перевірок страхувальників встановлено, що 27 943 листка непрацездатності видано з порушенням Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, що становить 6 % від загальної кількості перевірених листків.

За результатами перевірок до бюджету Фонду у І півріччі 2020 року відшкодовано майже 987,3 тис. грн, що на 127,4 тис. грн більше, ніж за аналогічний період минулого року, упереджено неправомірних виплат на суму майже 1,5 млн гривень.

За порушення порядку видачі та продовження листків непрацездатності до дисциплінарної відповідальності притягнуто 84 лікаря.

Аудит здійснюється з метою забезпечення цільового використання коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування та упередження неправомірних виплат. Водночас, проведення перевірок здійснюється за наявності вагомих підстав і законних приводів. 

Фонд соцстраху

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
9
111
13.08.2020
помилився лікар /в заповненні ЛН/ - заплатив бухгалтер /повернення лікарняних + штраф 50%/ transparent_pxl.png
Юлія
13.08.2020
Вони ж і перевіряють лише для того, щоб оштрафували, а не підказати чи розказати. Перевіряючи самі розказують, що без штрафу-то не перевірка. Чомусь у нас завжди так. Але найгірше, що страждає завжди бухгалтер, який переробив масу роботи, для того, щоб оплатити людині лікарняний. І головне, що не собі ж в карман поклав, як той лікар, що зробив помилку!
Наталія
13.08.2020
А чому не звернули увагу автори статті на найбільш розповсюджені помилки? Це б допомогло уникнути багатьох з них.
Просто_Бух Наталія
14.08.2020
Тільки була перевірка. Десь провтикали кутовий штамп; на лікарняному з іншого міста не було підпису з печаткою головного лікаря, що він дозволяє лікування; лікарняні сумісників не завірені за основним місцем роботи (мож це і правильно, але вже скільки років платили по незавіреним та нормально було, тепер ні)
Бухгалтер ЗП Наталія
13.08.2020
У нас тільки закінчилась перевірка - відсутня печатка лікувальної установи на виправленні, тільки підпис і штамп лікаря, відсутній штамп лік. установи, тільки її назва, відсутній вік хворого.
Наталія
13.08.2020
Дякую)
Оля
13.08.2020
Вот пусть бы ФСС сам их выплачивал. И вообще 80% - больничных это "отпуск" для прогульщиков
Наталья Оля
14.08.2020
100%
Галина
18.08.2020
Чому не ініцюювати зміни в оформленні листів непрацездатності в частині відповідальності лікарів, а не бухгалтерів. Бухгалтери відповідають за розрахунок виплат, а не за відсутність підписів лікарів і т.п.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі