Інформація по темі "" | Публікації по тегу
09.08.17
7753 49
Друкувати
Обране

Кабмін збільшив на 20% посадові оклади державних службовців, які відповідають за кібербезпеку

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав його серед прийнятих урядом на засіданні без обговорення.

 

Згідно з проектом рішення, що є у розпорядженні агентства, Кабмін збільшив оклади держслужбовців, які виконують функції із забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту і безпеки інформаційних технологій на 20%.

При цьому уряд встановив, що оклади перших заступників керівників окремих структурних підрозділів держорганів можуть встановлюватися на 3% (раніше - на 5%) нижче окладу керівника відповідного підрозділу.

http://interfax.com.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
49
****
09.08.2017
о, вони кібератаку не могли зупинити тижні три, а їм оклади підвищуют. Нормально працюють.
AgentSmith13 ****
28.09.2017
Зупинили якраз... Жоден файл не постраждав. А от надбавки нема...
Stavr ****
09.08.2017
Случаи бывают разные, и специалисты тоже. Есть организации, в которые Петя не пробрался, в первую очередь благодаря "злым админам". Я думаю, что они заслужили это повышение, тем более - это не последний случай, уверен. А если в организации айтишник присутствует как "тело", а на деле сидит в "танчики" играет - на кислород, а не доплату.
**** Stavr
09.08.2017
я працюють в бюджетній організації (РДА) в нас не то шо айтішника немає, в нас програми окрім казначейської та медка більше ніякої немає. всі антивірусники ті шо можна встановити безкоштовно. Чому за наш рахунок підвищують з/п не відомо кому? Дійсно ми самі собі і айтішники, встановили, перестановили і т.д. я більше чим впевнина, що ці організації в которые Петя не пробрался, приватні фірми, заводи. Тому що в більшості бюджетників його програма це ексель, казначейська РМ і можливо комусь по блату медок.
Саша ****
08.09.2017
Я з ОДА "Петя не пробрался"
Сергій ****
09.08.2017
Ви працюєте без операційної системи?)) Ви, не просто самі собі айтішнік, Ви, бог сисадмін)))
**** Сергій
09.08.2017
яке відношення операційна система має до програм, зокрема до вірусів ? На більшості компютерах віндовс вже встановлена.
Сергій ****
09.08.2017
Да ніякої, можете й далі так думати))))))) Але вірус "Петя" (аналог вірусу Wanna CRY) використовує вразливості саме операційної системи. Операційна система це вісь на якій встановлені всі ваші програми, і саме дири в мережевих протоколах ОС і в самій ОС та дають можливість шифрувати дані. Microsoft уже випустила для всіх своїх ОС патчі, які убирають цю вразливість. Тому те, що вже встановлена ОС не відміняє факту її обслуговування. Особисто я віддаю перевагу встановленню тільки патчів повязаних з безпекою, автоматичне оновлення відключаю. Але в бюджетних організаціях до сих пір використовується xp, тому оноволення можна здійснити тільки вручну( операційна система не підтримується microsoft з 2014 року.) Доречі ОС Лінукс не враздливий до такого роду вірусу (да і взагалі). Тому ОС має велике відношення до вірусів!!!!!!
Тетяна Сергій
09.08.2017
Як Ви все чудово роз"яснюєте! Нічо, що в рядового бухгалтера (а навіть і у багатьох головних бухгалтерів) ступор настає вже на початку Вашого другого речення? Як у тому анекдоті про папугу: дама питає"Ну що, дурнику, ти розмовляти вмієш?", на що має відповідь "Вмію. А ти літати?" Як у Вас стосовно бюджетного планування, виконання кошторису, обліку в установі та складання балансу, нарахування ЗП та формування і сдачі звітів в усі напрямки, і т.п., і т.п., і т.п... Якщо Ви це все робите бездоганно, вибачте за сарказм. Бухгалтер має бути користувачем , а не ІТ-спеціалістом. А якщо це все доводиться робити комплексно, та на 3200...
ІННА Тетяна
10.08.2017
Тетяна, Ви просто молодець!
Сергій Тетяна
09.08.2017
Доречі, а сисадмін в державній установі, на зарплату як у прибиральника (3200 грн) повинен захистити мережу? У них ще й статус держслужбовця відібрали.
Тетяна Сергій
09.08.2017
Вот! А я про що? Достойна заробітна плата може бути у нас тільки як вийняток. А вимоги та погрози штрафами роздають на всі боки. Дякую, що приділили увагу. Як вияснилось, ми з Вами зовсім не опоненти, а навіть однодумці.
Сергій Тетяна
09.08.2017
Все вірно, бухгалтер має бути користувачем, а не ІТ- спеціалістом. Тоді, скажіть мені, якщо бухгалтер не айтішнік, як він може судити, що було зроблено, а що ні для захисту мережі.
Тетяна Сергій
09.08.2017
А в нас нема кому захищать цю саму мережу. А працювать треба. От і падаєш, як Саша Матросов у війну, на всі амбразури. Як там: повінь - не повінь, а орати треба! Якщо гавкнеться комп, піде по відомому сексуальному маршруту все, що нажито непосильною працею.
Сергій Тетяна
09.08.2017
Тоді виникає запитання: що вам заважає відкрити вакансію і взяти людину?
Тетяна Сергій
09.08.2017
А Ви точно бюджетник?
Сергій Тетяна
09.08.2017
На даний момент да, але надіюсь - це ненадовго. Не має перспектив.
Тетяна Сергій
10.08.2017
+100500 !!!
Мила Сергій
09.08.2017
Відкрити вакансію і взяти людину нам не дозволяє штатний розпис і кошторис. ІТ-ник не може на 3200 захистити Мережу? А бухгалтер може на 3200 робити все, вищеперераховане Тетяною і щей платити штрафи із власного карману. Ви не подумайте, я не ненависниця ІТ-ків та програмістів, просто за нас (бухгалтерів) дуже образливо.
Сергій Мила
09.08.2017
Не потрібно брудом обливати айті-колег. Те, що зарплата в бухгалтера і прибиральниці 3200, не наша і не ваша провина! Ще не зрозуміло кому ці 20% і чи взагалі вони будуть. Можливо, як надбавки!.
**** Сергій
09.08.2017
бла бла бла я бухгалтер, а не програміст, програміста в нас немає, навіть в штаті такої посади немає, і якщо полетить ОС, то мені все рівно треба буде платити свої кошти, щоб переустановити її. В нас якщо, щось давайте будемо платити більше ЗП, скільки курку не корми, коровою не стане. Можливо щоб не тратитити гроші на підвищення зп, віддати їх на придбання компютерів та антивірсників бюджетникам, а то комп 2000-х років, а вони петь бояться.
Сергій ****
09.08.2017
Що за манера речі!
**** Сергій
09.08.2017
Ви вчитель етики мовлення?
Тетяна ****
09.08.2017
Вибачте, Ви часом не переможець конкурсу "Кращий державний службовець"?
**** Тетяна
09.08.2017
ні, друге місце в другому турі
Мила ****
09.08.2017
Ага, а бухгалтеру, который сам переустанавливал все программы и антивирусник (потому что в штате нет программиста) оставили 3200!!!! а зачем? мы же бухгалтера, мы должны сами все уметь ( мы и кадровики, и секретари, а теперь еще и компьютерщики в одном лице).... нет слов
Порохобот Мила
10.08.2017
А Ви й надалі перестановлюйте програми і робіть роботу за системного адміністратора - тоді цю посаду Вам і не введуть ніколи. Що, не можете начальству довести, що це не входить в обовязки бухгалтера??? Чи не вистачає сміливості це сказати? Робите не свою роботу і нічого не говорите керівництву - виходить Вас все влаштовує.
Мила Порохобот
10.08.2017
я всегда возмущаюсь начальству, почему это должна делать я? Я даже ЭЦП делаю на всех сотрудников. Когда сказала, что я не знаю как их делать, у меня в дипломе стоит "бух учет", а не "программист", знаете что я услышала в отчет???? "Если ты у нас работаешь, то должна всему научиться и все уметь! А в штате у нас нету программиста, кто будет делать его работу, больше некому, никто не разбирается в этом. И не надо мне высказывать что ты что-то не умеешь, ты не в школе." Обидно было прям до слез!!! Даже возникла мысль заявление написать. А вы говорите что-то доказывать начальству.Разве им что-то докажешь. Они считают, что мы, бухгалтера, сидим в потолок плюем. И что делать, сидеть помалкивать .
Саша Мила
10.08.2017
Не помалкивать, а плевать в морду начальству :D
Мила Саша
10.08.2017
И лишиться работы? У нас в райцентре с ней туго.Бухгалтерию везде сокращают, делают централизованной в области. А кроме бухгалтерии я ничего не знаю, да и не хочу!
Гость Мила
15.08.2017
А у нас компьютерщики закупками занимаются - тендера, дотендерные закупки. Полностью вся процедура. Вы это нормальным считаете?
Маша Мила
10.08.2017
І штрафи за всіх також бухгалтер отримує.
Вика
09.08.2017
Де можна побачити це рішення чи розпорядження № і від якого числа.
EVGENIY Вика
09.08.2017
Скоро з'явиться на сайті КМУ! Так завжди з початку анонсують а поки опублікують проходе певний час!
OteLLo
09.08.2017
И вот теперь все проблемы по защите информации решены... Ха...ха...ха.
****
09.08.2017
як ще таку дурню не запропонували, коли полетів їхній сайт з деклараціями.
Саша ****
09.08.2017
Приблизно тоді і запропонували, просто прийняли тільки сьогодні.
здуріли?
09.08.2017
вони просра...ой вибачте проспали всі кібер атаки і їм ще оклад підянли, браво... хто не працює той заробляє! і після петі скільки часу пройшло, а вони й досі не відповіли на наш запит, молодці "працють" прям як і "вона працює"... замість того щоб "покарати, штрафувати" за допущену кібер атаку їх ще по головці гладять.
Сергій здуріли?
09.08.2017
Про, що йде мова? Ще в 2016 році у всіх айтішніків РДА відібрали статус державного службовця. А кібер поліція не держслужбовці, да і зарплати у них не такі смішні як у нас. Ну поставите себе відповідальними за кібербезпеку, в чому то проблема така? Тут ще не зрозуміло, яка посада сюди підходить.
бб
10.08.2017
Якось, на Проззоро, зустріла закупівлю супроводу ПЗ звітності де окремим рядком виділили, щоб компанія щомісячно перетворювала їм звіти у файл дбф для казни, так ось, хтось навіть такі елементарні речі сам пальчиком на кнопочку тицнути не хоче і не буде, хоче щоб це робили прогери, а хтось все мусить на своєму горбі тянути,проводити маніпуляції з кодом у блокноті (як колись),але наразі ексельчики люб'язно і безкоштовно надає цей сайт, за що велике дякую). Якщо самі себе не уважим - ніхто не уважить. САМІ ВИННІ. Не Петя, не програмісти, а ті, хто дає на собі їздити.
Оксана бб
10.08.2017
Можна про самоповагу говорити багато. Але якщо працюєш у маленькому райцентрі де немає різноманітного вибору вакансій і є діти які хочуть їсти, то....робиш все що скажуть.
на Оксана
16.08.2017
хоча це ви і робите, скиглите тихенько надіючись що влада почує і зверне увагу, по глосно тявкнути настрахались - це я маю на увазі петицію про зарплату та адбавки, яка не набрала голосів, при тому що чисто бюджетних установ в країні біля 70 тисяч (єдата озвучував якось таку цифру)
на Оксана
16.08.2017
тоді сиди і жди, коли тобі крихти з барського столо влада скине
LEXXX
11.08.2017
Текст Постанови від 9 серпня 2017 р. № 572 http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=250190267
ОКСАНА
11.08.2017
Дякуємо за посилання на Постанову. Тільки не зрозуміло, з якого часу вона набирає чинності?
LEXXX ОКСАНА
11.08.2017
З дня офіційної публікації. Як правило в "Урядовому кур'єрі".
Віктор
18.08.2017
Цікаво в яких державних установах піднімуть ті оклади?
Оля
19.08.2017
я так думаю що в районах не піднімуть нікому!
Olex
20.09.2017
Доброго дня! Хто знає: Оклади збільшуються тільки системним адміністраторам , чи також наприклад держаному службовцю з іншою посадою, в якого в посадових обовязках - є відповідати за належне функціонування , безпеку інформаційних технологій. Дякую.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі