Інформація по темі "" | Публікації по тегу
29.06.16
5195 18
Друкувати
Обране

Міністр освіти планує підняти розмір оплати праці вчителям до рівня трьох мінімальних зарплат

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич планує підняти розмір оплати праці вчителям до рівня трьох мінімальних зарплат.

Про це вона заявила в інтерв’ю, повідомляє Експрес з посиланням на socportal.info.

За словами міністра, таке нововведення передбачене у проекті закону «Про освіту», проте, лише ухвалення документа не гарантує миттєве підвищення оплати.

«У проекті закону «Про освіту», який ми підготували, закладена адекватна оплата праці вчителя. Зрозуміло, що ми не зможемо забезпечити її відразу, навіть якщо буде прийнятий закон. Повинен бути розроблений план, як ми будемо поступово піднімати рівень оплати праці вчителя», — зазначила Гриневич.

Гриневич відзначила, що вчительська зарплата повинна бути на рівні трьох мінімальних заробітних плат.

«Там закладено, що зарплата повинна бути на рівні трьох мінімальних заробітних плат. Це трохи більше, ніж середня зарплата вчителя зараз. Це не надто багато, але все ж більш адекватно, ніж зараз», — додала міністр.

Чиновник уточнила, що в законопроекті передбачена сертифікація вчителів, яка дозволить їм отримувати доплати. 

«Якщо ми не можемо зараз всім підняти зарплату, то принаймні тим, хто працює більш якісно. І тому в законі передбачена добровільна сертифікація вчителів. Добровільна означає, що йдуть на сертифікацію тільки ті вчителі, які хочуть. І ця сертифікація буде присвячена в основному втілення реформи. Сертифікацію пройдуть ті вчителі, які володіють новими методиками навчання. Якщо люди володіють цим, якщо вони це можуть, то тоді вони повинні отримати доплату до своєї зарплати», — вважає міністр. 

Урядовий кур’єр

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
18
Роман
29.06.2016
Учитывая размер зарплат учителей на данный момент можно сделать вывод что в раде сидят обиженные в свое время двоечники!
Татьяна
29.06.2016
Наші вчителі, які мають досвіт та ставку годин отримують не погані зарплати. А от інші працівники освіти - бухгалтери, секретарі отримують мізер хоча роботи також не мало. Чому їм не підняти зарплати???
ирина
29.06.2016
учитель высшей категории, которую МОЖНА получить через 10 лет труда: ставка (18 уроков в неделю) имеет оклад по 12 тарифному разряду, +до 20% престижности, +20%выслуги, ещё через 10 лет ему добавится 10% выслуги, + если действительно педагог, всю жизнь работаешь над собой, то пед звания и научная степень - так что, простите меня, педагоги, но это нифига не мало!!!
Маша ирина
29.06.2016
А видно тільки держслужбовцыв.
Пітекантроп
29.06.2016
І окрім цього матеріалка + відпустка нехила
Олег
29.06.2016
Тільки нехай не забудуть дописати, що все це в межах ФОП. А не вчителям є гроші у бюджеті, а всім іншим як завжди не вистачає!
Наталия Олег
29.06.2016
Почнуть скорочувати техпрацівників,щоб вчителю вистачило.
Оксана
29.06.2016
Куда там обслуживающих сокращать! Я в образовании 20 лет бухгалтерую. Высшая категория преподаватели не обижены. 12 тарифный разряд, полторы ставки педнагрузка, престижность 20 %,выслуга 30%,проверка тетрадей 10 %' классный руководитель -20%, заведование кабинетом 10-15%. Кроме того помощь на оздоровление плюс за сумлинну працю в размере оклада. И еще 56 дней отпуска! Труд преподавателя не легкий. Я с уважением отношусь к их нелегкой работе. Но доплат у них много. Ни у кого больше нет. Такого количества доплатить. Просто повысили бы тарифные разряды. А обслугу обижать нельзя. Попробуйте вымыть туалет после наших детей. Или парты.
mamochka Оксана
30.06.2016
5 людоедов устроились на работу в очень крупную фирму. В день их первого выхода на работу генеральный директор им говорит: - Теперь вы часть команды. Зарплата здесь высокая, и обедать вы можете в нашей столовой, таким образом не беспокоя других сотрудников. Каннибалы обещают никого не трогать. Через месяц генеральный директор снова приходит к ним и говорит: - Вы очень хорошо выполняете свою работу, и я вами очень доволен, но вчера пропала уборщица, и теперь весь офис грязный. Вы, случайно не знаете, что произошло? Людоеды клянутся, что ничего об этом не знают. После того как директор ушел, самый главный из людоедов спрашивает других: - Ну и кто ее сожрал? - Ну я, - признается один из них. - Идиот! Мы весь месяц ели маркетологов, управляющих, региональных менеджеров, бренд-менеджеров, и никто ничего не замечал! Ну на хрена, на хрена ты сожрал уборщицу?!
Олена
30.06.2016
А відповідальність за "якість" освіти, що вчителі дають дітям, теж буде?
mamochka Олена
30.06.2016
і знімати надбавки за вислугу в разі низького показника якісної успішності.......тільки от як правильно, щоб не лише на бумазі, цю успішність розрахувати )))
Гаврило
30.06.2016
А побори з батьків на школи теж будуть збільшені ?
Игорь
30.06.2016
Не потрібно рівняти кваліфіковану працю вчителя і працю прибиральниці. Вчителі повинні отримувати більше, оскільки іх праця є кваліфікованою. Простий приклад, прибиральниця помила підлогу і без лишніх думок пішла додому, а вчительль провівши уроки, ще має вдома построїти хід уроків на наступний день, все продумати і піднести учням *на тарілочці* + необхідно постійно займатись самовдосконаленням, що б учню було на кого рівнятися.
Наталка Игорь
30.06.2016
Вчителям немає нащо жалітися. Як було раніше сказано вони не бідують, а відповідальності за неякісну працю ніякої. Стосовно кваліфікованої праці: в навчальних закладах є низка кваліфікованих працівників, зарплата яких не відповідає ні рівню оплати, ні об'ємам роботи, ні відповідальності, але чомусь ви не згадали про них.
Гаврило Игорь
30.06.2016
Хто контролює якість навчання вчителів і чому зараз безліч вчителів, які не відповідають цьому рівню. Хочуть більшу зарплати, хай кожен рік проходять реальну атестацію без корупції, Після цього в школах залишаться одиниці. Нинішній ЗНО показав рівень вчителів сьогодні.
Бухгалтер слипой
30.06.2016
бухгалтера тоже учаться - єто нарви и здоровье . Глав. бух может отобрать от договора у програмиста за обслуживание . и др. текщих и кап. витрат.
Оля
03.07.2016
Практично кожний вчитель нахапав по 26-28 год., це по півтора ставки плюс всі доплати і зарплата 5-6 тис. грн./міс. І всерівно 15.00-16.00 вони вже вдома, вже напрацювалися. А скільки канікул, а літо... Бідні вчителі, тільки їм потрібна зарплата. Ми привикла що у вчителя мала зарплата, але є набагато більше професій де зарплата значно нижча і люди працюють довше. А якби була така важка праця вчителя, вони б не брали більше 18год., а працювали б у межах ставки і тоді молоді спеціалісти теж би мали роботу. Це основна проблема в освіті, коли сидить пенсіонер годин багато, а потенціал далеко не той, а молодий вчитель працює на пів ставки, немаючи ще кваліфікаційної категорії і стажу, тому зарплата і не висока, але вибачте, тоді він і прийшов два рази на тиждень по пів дня, відповідно плата за таку роботу. Так що в першу чергу коли будуть піднімати ставку, треба збільшити НАВАНТАЖЕННЯ !!!
Любов
05.07.2016
Ні один вчитель не працював на зарплату держслужбовця, хто не в курсі, краще не пишіть!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі