Інформація по темі "" | Публікації по тегу
28.03.17
15783 8
Друкувати
Обране

Мінсоцполітики про коригування середньої заробітної плати

Згідно з пунктом 10 Порядку у випадку підвищення тарифних ставок і посадових окладів відповідно до актів законодавства, а також за рішеннями, передбаченими колективними договорами (угодами), як у розрахунковому періоді, так і в періоді, протягом якого за працівником зберігається середній заробіток, заробітна плата, включаючи премії та інші виплати, що враховуються при обчисленні середньої заробітної плати, за проміжок часу до підвищення коригується на коефіцієнт підвищення тарифних ставок, посадових окладів.

Отже, коефіцієнт, на який необхідно прокоригувати виплати, які враховуються при обчисленні середньої заробітної плати, розраховуються шляхом ділення окладу (тарифної ставки), встановленого після підвищення, на оклад (тарифну ставку) до підвищення.

У разі зміни тарифної ставки (посадового окладу) окремим працівникам у зв'язку з присвоєнням вищого розряду, переведенням на іншу вище оплачувану роботу (посаду) тощо коригування середньої заробітної плати не провадиться.

Враховуючи зазначене, коригування середньої заробітної плати проводиться у разі, якщо останнє підвищення посадового окладу працівника відбулося у розрахунковому періоді.

Лист Мінсоцполітики від від 27.10.2016 р. N 1491/13/8416

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
8
Коля
30.03.2017
Багато осіб непенсійного віку взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ,-- звільнені з роботи у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ , тобто з ініціативи держави, по незалежним від працівників причинам позбавлені засобів існування, тому вимушені жити на утриманні своїх сімей. ---------------------------------------------------------------------------------------- І як же їм тепер не порадіти за працюючих пенсіонерів (за віком), які будуть отримувати підвищені зарплати і пенсії...
Наталя Коля
04.04.2017
коля, коли ти вже здохнеш?!
Олена
01.04.2017
Дуже добре зараз ходити у відпустку. Оклад залишився на тому ж рівні, а з'явилася доплата до рівня мінімальної зарплати. Підвищення окладу не було, а значить коригування не проводиться. Навіть на відпускних нас обікрали.
Марія Олена
04.04.2017
Вам аби ляпнути? Змішали святе і грішне... Оклади підвищились! Був 1 розряд 1335, став 1600, а до того 1185-1335, а до того 1113-1185. Тобто, коефіцієнт підвищення абсолютно відповідає градаціям зміни окладів протягом попередніх 12 місяців. З 01.05.2017 (менше місяця залишилось) знову підвищиться, до 1684. А множитись на той коефіцієнт буде вся отримана зарплата. Грошей всім завжди буде мало, але кричати на рівному місці про грабунок, коли математику видно на пальцях - нахабство.
маня я Марія
26.04.2017
З 1 травня зростає прожитковий мінімум, але оклади за ЄТС до кінця року змінюватись не будуть 24.04.17 Розмір прожиткового мінімуму визначений ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет на 2017 рік» від 21.12.2016 р № 1801-VIII,
Олена Марія
13.04.2017
Я говорю за конкретну установу, де оклади не підвищили з минулого року! Перш ніж рівняти усіх під свою "математику" обирайте вирази! Нахабно себе поводите ви!
Марія Олена
21.04.2017
Ох, які ми образливі... Саме тому й зробила вам зауваження, що написали у загальній формі. Мовляв, караул, чергова зрада (с) від влади - оклади не піднімали, обікрали. Це показує, що саме такого ефекту ви намагались досягти своїм меседжем - щоб усі прониклися" як тяжко жити, коли в усій країні оклади стоп'ятсот років не піднімають. А якби хотіли, щоб саме вам поспівчували, то так би і писали, що "а от у нас оклади не піднімали, а тут ще й таке". І тоді уже погляд на проблему зовсім інший - питання до конкретної установи, чому не дбає про найманих працівників. Але ж ні, якщо мені погано - змушу всіх думати, що погано в принципі скрізь і іншої думки не може бути. А якщо припруть фактами протилежного - буду прикидатися на манер "вивсьоврьотє".
маня
04.04.2017
На сайті Президента України зареєстровані петиції: "Надбавка за вислугу років працівникам бухгалтерських служб" Слід також додати, що ані бібліотекарю, ані медичному працівнику ані вчителю, яким надбавка за вислугу років встановлена та виплачується у повному обсязі не визначено жодної відповідальності за несвоєчасно виконану роботу або допущену помилку під час виконання своїх професійних обов'язків. Натомість відповідальність бухгалтера чи економіста зашкалює, що не скажеш про заробітну плату. Дякую Підтримати петицію можна за адресою https://petition.president.gov.ua/petition/3158
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×