Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.05.20
31096 29
Друкувати
Обране

Мінсоцполітики затверджено перелік посад працівників, яким передбачено додаткові, до встановлених законодавством, доплати до заробітної плати

Законом України № 540-ІХ „Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)” передбачено додаткові, до встановлених законодавством, доплати до заробітної плати працівникам сфери соціального захисту населення, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування отримувача соціальних послуг (вдома).

Постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2020 року № 375 „Деякі питання оплати праці (грошового забезпечення) окремих категорій працівників, військовослужбовців Національної гвардії та Державної прикордонної служби, осіб рядового та начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, поліцейських, які забезпечують життєдіяльність населення, на період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня його відміни” встановлено доплату працівникам надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування їх отримувачів (вдома), у граничному розмірі до 100 відсотків заробітної плати.

На виконання пункту 4 зазначеної постанови наказом Мінсоцполітики від 22 травня 2020 року № 321 затверджено відповідний перелік посад працівників надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору.

Отже, тепер доплату у розмірі до 100 відсотків заробітної плати зможуть отримати:

  1. Педагог соціальний / фахівець із соціальної роботи.
  2. Фахівець із соціальної допомоги вдома.
  3. Соціальний працівник.
  4. Соціальний робітник.
  5. Фахівець з фізичної реабілітації.
  6. Практичний психолог / психолог.

Персональний перелік працівників, яким встановлюється відповідна доплата, визначається керівником закладу, установи сфери соціального захисту. Зазначена доплата здійснюється за рахунок та в межах видатків місцевих бюджетів, передбачених за відповідними бюджетними програмами головних розпорядників бюджетних коштів.

Водночас, до цього часу в роботодавця також була можливість надавати фінансову підтримку працівникам соціальної сфери. Так, згідно наказу Міністерства  праці та соціальної  політики і Міністерства охорони здоров’я від 05.10.2005 р. № 308/519 „Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення” працівникам можуть встановлюватися граничні надбавки у розмірі 50 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки) за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання), за складність, напруженість у роботі. Крім того, працівникам можна встановлювати доплати у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (тарифної ставки) за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт.

Мінсоцполітики

Шановні користувачі! Тепер ви можете дізнаватися всі останні новини порталу Бухгалтер.com.ua першими в TELEGRAM і VIBER спільнотах! Більш детально за посиланням.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
29
Наталія
25.05.2020
у граничному розмірі до 100 відсотків заробітної плати ???? ЩО МАЄТЬ НА УВАЗІ ПІД ЦИМИ СЛОВАМИ , ВІДСОТКИ ДО ЧОГО ???? ДО ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ ???? ДО НАРАХОВАНОЇ ЗАРПЛАТИ ЗА МІСЯЦЬ?????
Тетяна Наталія
25.05.2020
Ага, "додаткові" ползут по минималку, даже если найдутся какие-то 10-20%. Это по 2111. А ЄСВ где брать? И потом, где работники по комплексному обслуживанию домов? Они дистанционно ремонтировали краны, сортиры, крыши в дождь, рубали дрова и косили бурьяны? "Надежды больше не осталось, Придется с кризисом смириться. Что раньше жопой нам казалось, Всего лишь было поясницей." Так, что ли?https://www.inpearls.ru/
111
25.05.2020
соціального бухгалтера немає transparent_pxl.png
Тетяна 111
25.05.2020
transparent_pxl.png
Терцентр
25.05.2020
А сестри медичні, перукарі?От у нас фахівці та соціальні працівники фактично не надають послуги вдома.
Таня Терцентр
25.05.2020
Хто точно.они бумажками занимаються.
Світлана
25.05.2020
Скажіть будьласка а до того переліку чого не входять продавці та касири і оператори АЗС.Так не справидливо адже люди які ризикували своїм здоровям ходили кожний день нароборту залишаючи вдома дітей та самостійно на таксі добираючись на роботу касирі та фармацепти вони також мають право на доплату.....Коли в нашій Державі запанує справедливість?
11111
26.05.2020
Скажіть будьласка , а хто повинен усі ці виплати нараховувать , вивчать нормативну базу із швидкістю світла (яка ще швидше змінюється),проводить усі розрахунки і виплати , хоть карантин ,хоть кінець світу ходить на роботу? Чому бухгалтерів за людей не рахують , і ні хто не цінить їх роботу? Подумаєш , пересчитать зарплату або тендер провисти , что нам стоіт. А ви возьміть і попробуйте як це , легко чи ні. Просто обідно. А зарплату врізали далі нікуди
.... 11111
26.05.2020
Цілком з вами згоден. Виходить, що ця категорія людей ходила на роботу, ризикувала життям, а зарплата їм нараховувалась сама по собі, так як і плата за комунальні послуги, закупівлю і т.д.
Марія
26.05.2020
Взагалі забули за відділення поштового зв'язку. Листноші за будь-яких умов мають доставити пошту чи грошові виплати до людей додому. І за мізерні копійки зарплати та ще ризикуючи своїм здоров'я, життям і своєї родини. Впершу чергу, потрібно їх підтримати, а не соціальних робітників. У однієї листоноші на обслуговуванні до 500 дворогосподарст, а у соціального робітника - 6 чоловік. Де та справедливість ?
Тетяна
26.05.2020
Соц.працівники на період карантину значно зменшили кількість послуг, залишивши тільки доставку продуктів харчування. Так за що їм така доплата?!
Люда
26.05.2020
Але як же все таки цю доплату розраховувать? Ще один головний біль
Влад
26.05.2020
Доброго дня, а як же працівники управлінь соц. захисту населення, які забезпечували нарахування та заявляли на кошти субсидій, дитячих, подовжень виплат в умовах карантину , виконували постанову 251 по 1000 грн. і т.д. - хочеться спитати вони хто , державні ЛОХИ
Соцзахист))
26.05.2020
Влад, вони не лохи-вони ті, кого не жалко!!! Ми ще й маємо заборгованість по зарплаті в нагрузку так сказать!!!
Теж соцзахист Соцзахист))
27.05.2020
Повністю підтримую. Весь карантин пропрацювали, в т. ч. і після роботи і на вихідні (гарна штука "монетизація"). Зарплата - вдвічі, втричі менша, ніж в терцентрі чи центрі соц.служб, які, до речі, весь цей час просачкували. Перепрошую, якщо когось образив, але в нашому районі саме так! Да, і навіть на цей мізер фонду не вистачає.
Вікторія
26.05.2020
Доброго дня! Підскажіть будь ласка яка береться база для нарахування даної доплати? В ЗУ визначено "до 100% заробітної плати". Що мається на увазі? Оклад+підвищення+вислуга?? Чи лише оклад з підвищенням??
Таня Вікторія
27.05.2020
Ми брали оклад+ підвищення +вислуга
Люда Таня
27.05.2020
А це десь написано чи самі так вирішили?
таня. Люда
27.05.2020
нигде ненаписно.подала електронне звернення в минсоцполитики,жду ответ,а составляющие взяла с медиковов постанови и финики наши так с казали,нужно было срочно подать розрахунок на допкошти, и кака? где и что искать?никто ничего незнает.и опять же в постанове 375 написано в розмере до 100 процентов зарплати,а это от 0-100%. 5% выплатили и все ок.
Улянка таня.
17.08.2020
Вже отримали відповідь щодо даної виплати?
Лєна таня.
25.06.2020
Доброго дня! Підскажіть будь-ласка Ви вже отримали відповідь від Мінсоцполітики , щодо доплат соціальним працівникам
Вікторія Таня
27.05.2020
Дякую за відповідь!
Ія
26.05.2020
Чому такий галас піднімає о?Кого включили в перелік, а кого не включил и. Та Якщо фонд єто директор премію може поставити і150%, а якщо немає фонду то нічого недопоможе.А Щодо УСЗН, то там ні карантин ні свят ні відпусток. І заборгованість по з/платі. Про які доплаты говорити, коли оклад не виплачують....
Олена
26.05.2020
А соціальні працівники отримають надбавку які працютьотя в реабілітаційних центрах
Таня
27.05.2020
В постанове написано только те кто обслуживает дома.
Іія
27.05.2020
1.В період карантину реабітаціі не здійснювали прийом. Заборонено.2.так під пкму підпадає відділення надання послуг вдома. Решта була під забороною.
Марі
28.05.2020
А адміністраторам ЦНАП ці 50% мають бути??? Адже всі ЦНАП приймали відвідувачів
олена
09.07.2020
а секретарям сільських рад ці 50% мають бути ?
Яна
17.11.2020
Підскажіть, така доплата враховується до мінімальної заробітної плати чи зверх?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×