Інформація по темі "" | Публікації по тегу
23.10.17
6731 0
Друкувати
Обране

МОН щодо підвищення окладів педпрацівникам, які працюють в інклюзивних класах

МОН у листі від 08.09.2017 р. № 2.1-2131 розглянуло питання щодо оплати праці педпрацівників, які працюють в інклюзивних класах.

Так, відповідно до п.п. «в» п. 28 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом МОН від 15.04.93 р. № 102, підвищення посадового окладу на 20 % передбачено для педпрацівників, які працюють у загальноосвітніх навчальних закладах з класами або групами дітей з порушеннями фізичного або інтелектуального розвитку.

Відповідно до Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженого постановою КМУ від 15.08.2011 р. № 872, для забезпечення ефективності навчально-виховного процесу у класі з інклюзивним навчанням може навчатись не більше трьох учнів з особливими освітніми потребами, що не становить групи або класу.

Також відповідно до цього Порядку в такому класі працює асистент вчителя, який забезпечує реалізацію індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребами.

Враховуючи зазначене, педпрацівникам, які працюють в інклюзивних класах, не передбачено збільшення посадового окладу.

БЮДЖЕТНА БУХГАЛТЕРІЯ

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі