Інформація по темі "" | Публікації по тегу
26.07.19
9613 2
Друкувати
Обране

Надбавка за вислугу років медичним працівникам виплачується щомісяця за основним місцем роботи та за сумісництвом

Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров'я затверджені спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров'я України від 05.10.2005 р. N 308/519 "Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення" із змінами.

Лікарі та фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою можуть залучатися за їх згодою до чергувань понад місячну норму робочого часу без займання штатних посад з оплатою з фонду оплати праці.

У цьому разі оплата роботи, яка виконується у робочі дні тижня, проводиться понад оклад, а у вихідний день за графіком, святковий чи неробочий день - у розмірі подвійної годинної або денної ставки понад оклад (статті 106 та 107 Кодексу законів про працю України).

Оплата праці працівників здійснюється за фактично відпрацьований час, виходячи з посадового окладу (тарифної ставки), або в залежності від виконання норм виробітку і відрядних розцінок з урахуванням підвищень, доплат та надбавок, передбачених діючим законодавством.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. N 1418 "Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров'я" лікарям, провізорам та фахівцям з базовою та неповною вищою медичною, фармацевтичною освітою державних і комунальних закладів охорони здоров'я встановлюється надбавка за вислугу років у розмірі 10 - 30 відсотків до посадового окладу в залежності від стажу роботи.

Надбавка за вислугу років виплачується щомісяця за фактично відпрацьований час за основним місцем роботи та за сумісництвом.

Лист МОЗ від 05.02.2019 р. N 10.1-16/4463/2971

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
2
Anonim
29.07.2019
Добрий день! Тобто, якщо лікар веде викладацьку діяльність у ВУЗі, то йому теж виплачується надбавка за вислугу років?
123 Anonim
29.07.2019
у вузі умови про надбавку інші
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі