Інформація по темі "" | Публікації по тегу
11.06.20
10093 0
Друкувати
Обране

Оплата праці, червень, 2020/№ 11

Сьогодні вийшов черговий номер журналу Оплата праці за червень 2020 р. №11

Оплата праці, червень, 2020/№ 11«Карантинна» підтримка платників податків триває Нашвидку переглядаючи текст Закону № 591*, можна подумати, що необхідність прийняття цього документа викликана лише продовженням карантину. Адже після того, як планована дата його завершення змістилася з 22 травня на 22 червня, потрібно було відновити й періоди дії «карантинних» норм. Проте це ще не всі сюрпризи Закону № 591. Про найцікавіші «оплатні» зміни поговоримо далі.

Кабмін підвищив оклади посадових осіб ОМСПостановою від 03.06.2020 р. № 441 Кабмін підвищив посадові оклади для працівників органів місцевого самоврядування (у новій редакції викладені додатки 48 — 55 до постанови КМУ від 09.03.2006 р. № 268).

Матеріальна допомога на оздоровлення для працівників з оплатою праці за ЄТС Матеріальна допомога на оздоровлення до відпускних — така підтримка досить відчутно позначається на сумі доходу багатьох працівників, на яку вони розраховують та без якої вже не уявляють відпустки. Тож нагадаємо, на яку суму допомоги можуть розраховувати працівники з оплатою праці за ЄТС, які є обмеження та нюанси у її наданні.

Матдопомога у розмірі середньомісячної зарплати У попередній статті (див. на с. 6) ми розглянули порядок надання матеріальної допомоги працівникам та визначили, що розмір такої допомоги залежить від того, в якій сфері зайняті працівники. Для одних — вона дорівнюватиме посадовому окладу, а для інших — у розмірі середньомісячної зарплати. Про те, як розрахувати таку «середню», розповімо в статті.

Скорочений робочий час та мінімальна зарплата Окремим працівникам установлено скорочений робочий час. Яким чином за такими працівниками виконати умову про виплату зарплати не нижче за мінімальну?

Відпустка за свій рахунок: «карантинні» запитання Працівники при написанні заяв про надання відпусток за свій рахунок зазначили, що просять надати таку відпустку на період карантину, встановленого постановою КМУ від 11.03.2020 р. № 211. Чи потрібно таким працівникам писати нові заяви на відпустку за свій рахунок з 22 травня?

«Карантинна» відпустка & компенсація при звільненні Працівник звільняється 5 червня 2020 року. З 18.03.2020 р. по 04.06.2020 р. він перебував у відпустці без збереження заробітної плати на період карантину (ч. 3 ст. 26 Закону про відпустки). Чи виключаються дні перебування в «карантинній» відпустці з розрахункового періоду? Чи належить йому компенсація за невикористану відпустку за період перебування в цій відпустці?

Допомога по частковому безробіттю: не оподатковуємо, але відображаємо у звітності Підприємство подало документи на отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину*. Чи буде ця сума оподатковуватися? Як відобразити її у звітності та в бухгалтерському обліку?

Альтернативна служба: нестандартні правила Сьогодні ми закінчуємо тему, присвячену діям роботодавця у разі, коли працівник іде на військову службу (початок див. у «ОП», 2020, № 5 і 6). І останнє питання, яке нам залишилося обговорити, — що робити роботодавцеві, якщо працівник, який підлягає призову на строкову військову службу, вирішив обрати альтернативну службу? Чим ця служба відрізняється від звичайної строкової військової служби або служби за контрактом і чи зберігається в цьому випадку «трудова» гарантія — усе це в нашій сьогоднішній статті. Поїхали.

Доплата за науковий ступінь і розмір ставки викладача закладу ПТО Чи формує оплата за науковий ступінь розмір ставки заробітної плати викладача закладу професійно-технічної освіти (ПТО)?

Оплата праці педагогів-сумісників під час карантину Як оплачувати працю працівників закладів освіти, які працюють за сумісництвом (в одному чи декількох закладах) і забезпечити збереження заробітної плати на час оголошеного карантину?

Матеріальна допомога до відпустки держслужбовцям та працівникам держорганів

«Оздоровчі» працівникам органів місцевого самоврядування

Індексуємо зарплату за червень 2020 року На червневу індексацію впливає індекс споживчих цін за квітень 2020 року. Він склав 100,8 %. Якими будуть коефіцієнти та суми поточної індексації зарплати за червень 2020 року, дізнаєтеся із статті.

Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в червні 2020 року (оклади за ЄТС)

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі