Інформація по темі "" | Публікації по тегу
13.05.24
9201 1
Друкувати
Обране

Оплата праці держслужбовців: Кабмін вніс зміни до постанов № 787 та 1409

Внесено зміни до постанови КМУ від 09.11.2016 № 787 «Про видатки на оплату праці працівників місцевих державних адміністрацій» у частині визначення, що передбачене абз. 6 цієї постанови.

Нагадаємо, що цим абзацем передбачено, що під час встановлення посадових окладів державним службовцям обласних державних адміністрацій, які провели класифікацію посад державної служби, може застосовуватися додатковий коефіцієнт підвищення посадових окладів, визначених схемою, затвердженою постановою КМУ від 29.12.2023 № 1409, максимальний розмір якого не перевищує 2.

А саме, встановлено, що підвищення посадових окладів державним службовцям структурних підрозділів обласних державних адміністрацій, які виконують функції служби замовника та здійснюють технічний нагляд, може здійснюватися в межах обсягу власних надходжень таких обласних державних адміністрацій, отриманих як плата за послуги, що включаються до вартості будівництва на утримання служби замовника та здійснення технічного нагляду.

Також внесено зміни до постанови КМУ від 29.12.2023 № 1409 «Питання оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році», зокрема, в частині забезпечення єдиного підходу в оплаті праці для керівників центральних органів виконавчої влади різного типу однієї юрисдикції.

Так, встановлюється посадовий оклад керівника державного органу типу 1.3 на рівні керівника державного органу типу 1.2.

Також установлено посадові оклади працівників міжрегіональних територіальних органів міністерств, утворених як юридичні особи публічного права, юрисдикція яких поширюється на територію трьох і більше областей, на рівні 1.3. 

Джерело: телеграм-канал Тараса Мельничука.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
Олена
25.07.2024
Доброго дня. Це бюджетна організація. Підскажіть будь ласка, 01.01.24 року провели класифікацію посад по постанові 1409. З 01.03.24 встановили додатковий коефіцієнт підвищення посадових окладів. Який місяць вважати базовим для індексації? Чи вважається цей додатковий коефіцієнт підставою для нового базового місяця. Дякую
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі