Інформація по темі "" | Публікації по тегу
24.01.23
65833 19
Друкувати
Обране

Оплата праці педагогів: розміри окладів у 2023 році

Чи змінюються з 01.01.2023 розміри окладів педагогічних та науково-педагогічних працівників? Відповідь на це запитання — у нашому матеріалі.

Розміри посадових окладів

На жаль, у 2023 році нові умови оплати праці для педагогічних та науково-педагогічних працівників не почнуть діяти. Адже Уряд вже четвертий рік поспіль призупиняє дію постанови № 822*. Цього разу на заваді стала постанова № 1411**, яка відтермінувала впровадження нових «оплатних» умов для педагогів на 2024 рік.

Постанова КМУ «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки» від 10.07.2019 № 822.

** Постанова КМУ «Про зупинення дії постанови Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 822» від 20.12.2022 № 1411.

Отже, у 2023 році посадові оклади для педагогів визначаються за ЄТС. Утім слід враховувати, що розміри таких окладів з 01.01.2023 залишаються на рівні грудня 2021 року (див. статтю «Оклади для бюджетників: невтішний прогноз на 2023 рік» // «Оплата праці», 2022, № 24).

Тож для педагогів, як і для решти працівників-ЄТСників, підвищення рівня зарплат у 2023 році, на жаль, не відбудеться. Що стосується інших «оплатних» умов, то у цьому питанні керуємось і надалі нормативкою, яка діє вже не перший рік, а саме — наказом № 557* та Інструкцією № 102**.

Наказ МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 № 557.

** Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затверджена наказом Міносвіти від 15.04.93 № 102.

Підвищення за педагогічний статус

Ексклюзивний матеріал для передплатників сайту
    Платне користування сайту передбачає:
  • доступ до новин, статтей, довідників
  • безлімітні завантаження всіх бланків
  • відсутність реклами
60
грн/
місяць
Вже сплатили? Увійти
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплати праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
19
Таня
24.01.2023
Як вони зараз вчать і того багато .
Ольга Таня
25.01.2023
Як платять,так і відносяться до роботи,нічого дивного.Я не педагог,проте важаю,що це далеко не легка праця,особливо в теперішній час.А ви,шановна,якщо не подобається як вчать,віддайте в приватну школу і все буде гаразд.
Алена
25.01.2023
Вам не подобається,як вчителі вчать,так,будь ласка,прийдіть та попробуйте цей шматок хліба,а то народжують дітей,а все інше за них повинен вчитель робити.
Олена Алена
31.01.2023
А що " все інше " робить вчитель ? Годує, виховує, возить на спорт секції, змагання, оплачує всі витрати, вдягає ? Прям все- все? Чи Вам було б добре, щоб батьки ще й навчали замість вчителів ? Якщо вчитель навчати не в змозі, то не вчитель . І не треба таким "вчителям" ганьбити цю поважну професію своєю присутністю в ній .
Батько Олена
31.01.2023
Дурний коментар!
Тетяна
26.01.2023
Хочете ,спробуйте місце вчителя! За уроками сидиш день, вечір, частину ночі!Кажете багато заробляємо? Поцікавтеся, ціну ліків....
Ivan
26.01.2023
Праця педагога важка та невдячна. Оклад потрібно збільшувати. А то всі педагоги вже на фронті. Дітей ваших хто вчити буде, питаю?
Педагог
27.01.2023
Провести урок -це не просто 45 хвилин, це дIти,Iх характери, думки, почуття,емоції. Завдання вчителя-дати нові знання, враховуючи все те,що перераховане раніше. Хто думає, що це легко - давайте, попробуйте!!! Нашу роботу оцінюють всі, кому не лінь, а своїх дітей елементарним речам не вміють навчити. Наші гроші-це гроші,зароблені нервами, здоров‘ям та знаннями. Хто не знає про що судить-хай мовчить або поміняється з нами. Ні в одній європейській країні так не принижують вчителя як у нас, і це Ті, що ідуть до Євросоюзу??? Ганьба!!!
Сергій,
30.01.2023
Правильно люди пишуть,всіх вчителів чоловіків забирають на війну викладають в основному жінки,діти вже третій рік поспіль не вчаться в. Нормальних умовах,розбещеність страшна,недисциплінованість і не повага скрізь що в сім'ях ,що в суспільстві, яке може бути навчання на ,,дистанційні,, всі оцінювання брехня сплош і рядом,покоління дітей вже загублене, це видно в кожній школі.
Ніка Сергій,
02.02.2023
Бо погано , що тільки жінки повинні зараз працювати , і правду кажете забирають чоловіків на війну. І нам жінкам дуже тяжко. Коли є чоловіки , діти більш уважні, стримані, я не скажу ,що жінки не можуть це зробити.Але я вважаю , що вчителів - чоловіків можно вже і не забирати на війну. ато скоро не буде кому працювати.
Олена Сергій,
31.01.2023
Сподіваюсь Ви не маєте жодного відношення до педагогів ? Бо якщо Ви зараз берете на себе відповідальність прилюдно робити заяву/висновок про "загублене покоління ", то за фахом Ви - максимум прибиральниця . Так , це безумовно теж поважна професія. І я ні в якому разі не хочу принизити прибиральниць. Але мова йде про ментальний рівень, якщо він на нулі у людини, яка може бути мова про навчання інших ?
Міріам
30.01.2023
Я почуваюся приниженою: на роботу вчителя пішла за покликанням, люблю дітей, червоний диплом, 25 років стажу, А заробляю як прибиральниця. Не можу ні продукти купити повноцінно, ні одяг, ні вихідних не бачу, ні ліки купити не можу. Так чорно-сіро...
Олена Міріам
31.01.2023
Завжди двома руками за, щоб педагоги , вчителі в нашій країні отримували високу зар плату. Треба за це боротися. Зараз хоча б на рівні петицій.
Педагог із 30 річним стажем
30.01.2023
Праця педагога в нашій країні нецінилася з моменту Незалежності. Для того щоб триматися на плаву вчителі змушені працювати на півтори ставки, або шукати інший підробіток. Багато молоді тікає із школи. Підвищення окладів постійно переносять. Може міністерство освіти опублікує секретну інформацію скільки сімей педагогів за 30 років отримало квартир. Оклад молодого спеціаліста менший чим оклад прибиральниці. Оклад. Директора школи на 300 гривень більший чим оклад техпрацівника. Через декілька років з таким підходом в педагогічних вузах треба буде платити великі гроші тим хто подав документи на навчання. Зараз в школах нехватка педагогів а з роками буде ще більше. Писати про те, що вчителі получають великі гроші,це знущання ...
ТАНЯ
31.01.2023
Я вважаю, що всі професії мають оплачуватися достойно. Кожний українець потребує і ліків, і квартири, і гідного життя. Давайте поважати один одного. Слава Україні.
Ігор
31.01.2023
Я думаю, що влада нашої країни за тридцять з лишнім роки так і не зрозуміла хто навчає їхніх дітей та дає їм знання , а вчитель як був бідним так ним і залишиться
Алла
01.02.2023
Зараз вчителів немає,одні викладачі, і їх не цікавить чи засвоїв учень тему,чи ні.
Все спихнули на батьків.А хочете щоб діти щось знали то беріть платні години У НАС .
Вчитель вчить, а викладач викладає різниця величезна.
Яка робота,така й оплата.
Олена ,,,
21.02.2023
Я не кажу що це легка праця ,але вибачте Ви її вибрали. Ви сидите на податках роботодавців , які дійсно пахають особливо зараз і ніхто не скаржиться що маленька зп а виживають а учителям все мала, мало , відпустка 60 днів ,ставки кожний раз піднімають, прийшла відчитала урок як небудь і пішла , чи зрозумів учень чи ні хай батьки піклуються. Якщо не зрозумів додатково плати 200 грн а той більше. Навчання онлайн , то світла немає ,то інтернету немає ,то тривога , зарплата іде немаленька. Важко нехай іде на другу роботу.
Тамара
04.04.2023
Техпрацівник отримує заробітну плату мінімальну. А вчитель в залежності від навантаження , стажу, надбавок та доплат. Менше годин викладає і менша заробітна плата. Чому вони такі бідні? А бухгалтер..... Відповідальність яка , а заробітна плата на 500 грн більше як у тепрацівника. І це при умові що буде доплата за напружену працю. І чомусь за стаж зовсім не платиться. Де справедливість?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі