Інформація по темі "" | Публікації по тегу
10.10.19
7156 0
Друкувати
Обране

Оплата праці, жовтень, 2019/№ 19

Сьогодні вийшов черговий номер журналу Оплата праці за жовтень 2019 р. №19, до вашої уваги зміст номеру

25 копійок зарплати виплатити не можна розділити На жаль, офіційних роз’яснень щодо порядку виплати зарплати без монет номіналом 1, 2 та 5 копійок ми не дочекались. А запитання продовжують надходити від наших читачів. Сьогодні ми «підвищимо ставки» і поговоримо про монети номіналом 25 копійок. Щоб правильно поставити кому у заголовку статті, давайте зважимо всі «ЗА» та «ПРОТИ».

Увага! З 1 жовтня платимо ЄСВ на нові рахунки З 01.10.2019 р. починають діяти нові небюджетні рахунки (3719) для сплати ЄСВ і фінансових санкцій.

Про формування та використання фонду преміювання державного органу Лист від 12.08.2019 р. № 14792/0/2-19/52*

Премії держслужбовців: як «обійти» обмеження Складових зарплати держслужбовців багато — це оклад, а також різні види доплат, надбавок і премій. Премії — особливий елемент зарплати.

Здаємо кров: пільги для донорів від роботодавця Це чудово, що серед нас є люди, які не чекають особливого приводу, щоб допомогти. Вони просто приходять на виручку в потрібний момент. А деякі з них ідуть ще далі — стають донорами крові. Такий вчинок під силу не кожному. Тому таких сміливців треба оберігати і заохочувати. На законодавчому рівні така підтримка проявляється у вигляді пільг і гарантій. Які з них повинен надати роботодавець — розповімо в сьогоднішній статті.

«Донорський» середній заробіток: приклади розрахунку У попередній статті ми з’ясували, що в загальному випадку працівники-донори можуть розраховувати на отримання від роботодавця: звільнення від роботи в день медичного обстеження та в день давання крові, а також додаткового дня відпочинку після кожного дня давання крові. Ось лише як сплатити такі дні працівникові і при цьому врахувати всі нюанси надання перерахованих пільг? Зараз ми про все розповімо.

Лікарняні для щедрих донорів: нюанси оформлення Однією з додаткових пільг для щедрих донорів є пільга в оплаті лікарняного листа у вигляді нарахування її у розмірі 100 % середньої зарплати незалежно від наявності страхового стажу працівника-донора. Кому вона може бути надана, як треба її оформити та як отримати фінансування з ФСС — читайте в цій статті.

Лікарняні в нестандартних ситуаціях Ось і настала осінь, а разом із нею час сезонних застуд та загострення хронічних хвороб. Після одужання працівник із новими силами стає до роботи. Але тут починає боліти голова у бухгалтера (особливо, якщо ситуація з каверзою) — працівникові треба правильно оплатити лікарняний. Хочете легко та швидко розрахувати лікарняні в нестандартній ситуації — наша стаття для вас! У ній ми зібрали низку нестандартних ситуацій, які трапляються доволі часто.

ПСП «на дітей» відображаємо у формі № 1ДФ Діти в сім’ї — це не лише щастя і веселий сміх. Це ще й матеріальне навантаження на бюджет батьків. Добре, що це розуміє й держава. Тому вона дає змогу татам і мамам (за умови виконання низки умов) скористатися податковою соціальною пільгою (ПСП). Завдання роботодавця — застосувати таку пільгу до зарплати працівника (на підставі відповідної заяви) і відобразити її у формі № 1ДФ. Ось тут-то й можуть виникнути труднощі. Як із ними впоратися — зараз розповімо.

Не відобразили звільнення у таблиці 5 ЄСВ-звіту У Звіті з ЄСВ за серпень 2019 року підприємство в таблиці 5 не зазначило відомості про припинення трудових відносин з працівником. Дані в таблиці 6 ЄСВ-звіту за заробітною платою, нарахованою по дату звільнення, відображені правильно. Як виправити помилку? Чи буде штраф?

Реорганізація навчального закладу & середній заробіток «контрактника» Працівник навчального закладу проходить військову службу за контрактом. За ним зберігається місце роботи, посада і середній заробіток. У вересні всіх працівників попередили про реорганізацію навчального закладу шляхом приєднання до іншого навчального закладу. Їм було вручено попередження про звільнення на підставі п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП. Яким буде середній заробіток «контрактника» в новому навчальному закладі?

Кому з бюджетників індексуємо жовтневу зарплату У 2019 році підвищувалися оклади працівникам бюджетної сфери, але в різний час. Із сьогоднішньої статті дізнаєтеся, кому з працівників бюджетної сфери у жовтні 2019 року потрібно індексувати зарплату

Індексуємо зарплату за жовтень 2019 року На жовтневу індексацію впливає індекс споживчих цін за серпень 2019 року. Він становить 99,7 %. Якими будуть коефіцієнти і суми поточної індексації зарплати за жовтень 2019 року, дізнаєтеся із статті.

Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в жовтні 2019 року (оклади за ЄТС)
 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі