Інформація по темі "" | Публікації по тегу
16.12.15
21931 7
Друкувати
Обране

Питання виплати працівникам закладів культури доплати за вислугу років, допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань

Уряд постановою від 9 грудня 2015 р. № 1026 затвердив Порядок виплати працівникам державних і комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів доплати за вислугу років, що додається.

Установити, що працівникам державних і комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів за переліком посад згідно з додатком виплачується:

1) доплата за вислугу років залежно від стажу роботи на посадах, передбачених зазначеним переліком, у такому розмірі:

  • 10 відсотків посадового окладу — за наявності стажу роботи понад три роки;
  • 20 відсотків посадового окладу — за наявності стажу роботи понад 10 років;
  • 30 відсотків посадового окладу — за наявності стажу роботи понад 20 років;

2) допомога для оздоровлення під час надання щорічної відпустки в межах фонду оплати праці, затвердженого на відповідний рік, у розмірі посадового окладу (ставки заробітної плати);

3) матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у межах фонду оплати праці, затвердженого на відповідний рік, в розмірі до одного посадового окладу (ставки заробітної плати) на рік за рішенням керівника державного або комунального клубного закладу, парку культури та відпочинку, центру (будинку) народної творчості, центру культури та дозвілля, іншого культурно-освітнього центру.

Керівникам державних і комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів зазначені види допомоги надаються за погодженням із органом, до сфери управління якого належить відповідний заклад.

Доплата за вислугу років працівникам державних і комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів виплачується за рахунок коштів спеціального фонду, коштів, отриманих від господарської діяльності, та інших не заборонених законодавством джерел.

ПОРЯДОК
виплати працівникам державних і комунальних 
клубних закладів, парків культури та відпочинку, 
центрів (будинків) народної творчості, центрів 
культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів
доплати за вислугу років

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
7
Бухгалтер
16.12.2015
Мда все люди, а бухгалтера второй сорт....
Культура
16.12.2015
Що значить "Доплата за вислугу років працівникам державних і комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів виплачується за рахунок коштів спеціального фонду, коштів, отриманих від господарської діяльності, та інших не заборонених законодавством джерел." Є платні послуги - плачу, немає - неплачу?
Галина
16.12.2015
Яким чином можна доплату за вислугу років можна здійснювати за рахунок спеціального фонду працівникам, які отримують заробітну плату із загального?
Люлмила
18.12.2015
Поясніть, як можна платити заробітну плату із загального фонду, а за вислугу років із спец. рахунку, а лікарняні як тоді розраховувати
Бухгалтер
19.12.2015
То як це бухгалтер не має права на оздоровчі? Скільки з нас можна знущатися, хто робить той ще й нічого не отримує, а хто приходить раз у тиждень той отримуватиме в рази більше. Скільки ці знущання будуть продовжуватися?
Людмила Яблонська
30.01.2016
Нам пора обєднуватись і публічно заявити про себе. Профспілкам ми не потрібні, бо нас мало, депутатам ми тоже не потрібні, бо як виборці ми - мізер, керівники нас не розуміють і вникати не хочуть в нашу роботу.
Світлана
27.10.2016
Я працюю в центрі культури і дозвілля прибиральником підсобних приміщень на 0,75 ставки та костюмером на 0,25 ставки. При виході у відпустку мені виплати матеріальну допомогу тільки як прибиральнику сл. приміщень 0,75 ставки, а 0,25 ставки костюмера не заплатили. Чи правомірні дії бухгалтерії?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі