Інформація по темі "" | Публікації по тегу
06.06.18
10998 14
Друкувати
Обране

Порядок отримання матеріального забезпечення, яке надає Фонд соцстраху

Фонд соцстраху здійснює матеріальне забезпечення застрахованих осіб, яке включає в себе допомогу по тимчасовій непрацездатності (фінансування за лікарняними листками), допомогу по вагітності та пологах, а також допомогу на поховання.

Нагадаємо, що застрахованим у ФССУ є кожен офіційно працевлаштований або ФОП (тобто ті, хто сплачує та/або за кого сплачується ЄСВ). Сьогодні таких осіб більше 12 млн – кожен з них має право на виплати та соціальні послуги від Фонду у разі настання страхового випадку.

Процедуру отримання матеріального забезпечення застрахованою особою можна поділити на декілька етапів:

1. Отриманий листок непрацездатності в закладі охорони здоров’я працівник передає до уповноваженої особи на підприємстві – кадровика, табельника або бухгалтера, для заповнення зворотної сторони листка непрацездатності (визначення страхового стажу застрахованої особи та кількості днів, за які буде надаватися матеріальне забезпечення).

2. Передача листка непрацездатності на розгляд до Комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства, установи, організації (приймається рішення щодо надання матеріального забезпечення).

3. Розрахунок бухгалтерією страхувальника суми матеріального забезпечення та оформлення заяви-розрахунку для отримання фінансування від робочого органу Фонду.

4. Подача страхувальником заяви-розрахунку до робочого органу Фонду (за місцем обліку в органі Фонду) та подальше фінансування такої заяви шляхом перерахування робочим органом Фонду заявлених коштів на спеціальний рахунок страхувальника.

5. Виплата страхувальником матеріального забезпечення застрахованим особам у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати. 

Фонд соціального страхування

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
14
УСЗН
06.06.2018
А ми одразу, як отримуємо кошти з ФСС, виплачуємо працівникам. Не чекаючи днів зарплати.
Анна УСЗН
06.06.2018
2 роки тому було роз'яснення від Фонду, якщо лікарняні надійшли раніше терміну найближчої зарплати, то виплачувати в термін зарплати, а якщо пізніше, то не чекати чергової зарплати, а виплачувати одразу як отримали. Тоді це було актуально, тому що були великі затримки з фінансуванням. А тепер фінансування швидко надходить, тому в основному лікарняні платяться в термін зарплати.
ОЛЬГА Анна
07.06.2018
3 года назад были на семинаре ФСС.поступли нам на счет от ФСС в течении 3-х несем платежки.При проверке проверяли по журналу регистрации больничных (у нас в организации указываем номер и дату ведомости на выплату налички)
wes УСЗН
06.06.2018
А ЄСВ при цьому сплачуєте?
УСЗН wes
06.06.2018
Ні, ЄСВ потім із з/пл
Ната1
06.06.2018
Я теж виплачую як тільки надійшли кошти
УСЗН
06.06.2018
А може тут ідеться про виплати за перші 5 днів за рахунок роботодавця...
я-це я
06.06.2018
і я одразу виплачую, бо на голову вилазять!!
Галина
06.06.2018
Усе так гарно розписали, а насправді лікарняні виплачуються місяців через два, з великим запізненнмя, залишаючи людину без засобів для існування. Після опаративного стручання здала лікарняний, кошти отримала через 2.5 місяці.
Ірина Галина
07.06.2018
Це не через ФСС, ФСС оперативно перераховує кошти (у нас в Херсоні це максимум 10 днів) Затримка через те, що бухгалтера лише дві руки і одна голова, він фізично не встигає готувати звіти, вчасно розраховуватись з комунальщиками та постачальниками, нараховувати і виплачувати зп, вести мат.облік, подавати заявки на фінансування, готувати з подавати документи до казни, звітувати перед громадськістю (e-data, prozorro), тестувати новомодні програми (е-звітність) і це не враховуючи того, що кожен вважає,має право у будь-який час звернутися до бухгалтера з особовим питанням (довідка про зп, розрахунковий лист, "а чого я так моло/багато получила?" і т.д.), до того ж вважається, що бухгалтер єдина людина у закладі, що вміє рахувати... За будь-які затримки скрізь штрафи та догани. А в добі лише 24 години, а бухгалтер теж людина, йому інколи треба спити і їсти
Галина Ірина
11.06.2018
Але ж, я теж на роботі не гуляю, і хочу вчасно отримувати кошти, а не сидіти після тяжкої операції без копійки. А потрібні ліки, дієтичне харчування, та і з лікарями розрахуватися.
Ірина Галина
12.06.2018
Співчуваю...
Ірина Ірина
07.06.2018
Просто бракує часу і сил... Лікарняний треба завірити, скласти протокол, обрахувати, підготувати та подати заявку до ФСС і от тільки тоді чекати фінансування. Я теж виплачую лікарняні одразу після отримання коштів на рахунок. Зауважу, що подати заявку треба фізично, тобто приїхати до фонду і там зареєструвати.Така сама процедура з казначейством і іншими установами.
Наталія
14.06.2018
Заявку роблю по декілька разів на місяць. Розраховуємося одразу, коли кошти надходять на рахунок. При перевірці облсоцстрахом перевіряли виплату в 3-денний термін.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі