Інформація по темі "" | Публікації по тегу
03.12.18
9857 3
Друкувати
Обране

Працівник відпрацював день і ввечері отримав листок непрацездатності: як оплачувати

Якщо застрахована особа не виявила бажання отримати листок непрацездатності з наступного робочого дня (листок непрацездатності працівнику виданий після закінчення робочого дня), тимчасова непрацездатність у застрахованої особи розпочинається із дня видачі листка непрацездатності (установлення тимчасової непрацездатності), тобто перший день непрацездатності співпадає з відпрацьованим робітником днем.

У такому разі допомога по тимчасовій непрацездатності застрахованій особі надається з другого дня тимчасової непрацездатності у формі матеріального забезпечення, яке компенсує втрату заробітної плати, оскільки в перший день страхового випадку працівником відпрацьовано повний робочий день згідно з графіком його роботи, за який йому повинна бути нарахована заробітна плата. Водночас відлік календарних днів тимчасової непрацездатності (перших п'ять календарних днів за рахунок коштів роботодавця) починається з дати видачі листка непрацездатності.

Відповідні роз’яснення викладені у листі ФССУ від 10.09.2018 р. № 6-14/Н-1231з-1589.

Окрім того, фахівці ФССУ завважили: листки непрацездатності, які видані та оформлені з порушенням вимог відповідних нормативно-правових актів, мають бути повернуті до закладів охорони здоров'я, якими вони були видані, для внесення необхідних виправлень. Лише після цього комісія із соціального страхування може прийняти рішення про призначення або відмову в призначенні матеріального забезпечення у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю. 

Інтерактивна бухгалтерія

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
3
Тат_яна
04.12.2018
А хіба у працівника вже немає права оформити цей лікарняний з наступного дня? Було ж таке, знаю.
Вадим Тат_яна
04.12.2018
Є таке право, але навіщо працівнику цим заморочуватися Деякі навіть не знають як правильно називається фірма в якій вони працюють, їх справа взяти лікарняний і здати в бухгалтерію, а там хай мастять собі голови.
Тат_яна Вадим
04.12.2018
Згодна! І знаєте, що я подумала...А що буде з лікарняними електронними, якщо вони оформлятимуться з такими помилками? Програма буде підтягувать за ЕДРПОУ чи нехай отримують виплати за лікарняним в тій установі, яку вказали при оформленні?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі