Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.06.20
6824 3
Друкувати
Обране

Прем'єр доручив Держпраці перевірити правильність нарахування та виплати заробітної плати медичним працівникам

До Держпраці надійшло доручення Прем'єр-Міністра України Дениса Шмигаля від 25.05.2020 № 20930/1/1-20 щодо здійснення впродовж червня-липня 2020 року заходів державного контролю за додержанням законодавства про працю при нарахуванні та виплаті заробітної плати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та за своєчасністю подання повідомлень про кожний встановлений факт інфікування медичних працівників гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та об'єктивністю проведених розслідувань професійних захворювань.

Отже, в черговий раз повідомляємо, що перелік посад медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів з запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та лікуванням пацієнтів із випадками гострої респіраторної хвороби COVID-19, cпричиненої короновірусом SARS-CoV-2, яким здійснюється доплата в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) за березень 2020 року, затверджено наказом МОЗ від 02.04.2020 р. № 768. Доплата, передбачена вищезазначеним наказом, є додатковою зарплатою, тому доплату в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) проводиться за весь робочий час, відпрацьований працівником за професією (посадою), яка зазначена в переліку до наказу №768 та в персональному переліку працівників, яким встановлена доплата. При цьому, персональний перелік працівників, яким встановлюють доплату, затверджує керівник відповідного закладу охорони здоров’я.

Головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області, з метою організації взаємодії на виконання зазначеного доручення проведено зустрічі із керівництвом Департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської обласної адміністрації та керівництвом Дніпровського лабораторного центу МОЗ та розпочато здійснення інспекційних відвідувань із зазначених питань.

dp.dsp.gov.ua

Шановні користувачі! Тепер ви можете дізнаватися всі останні новини порталу Бухгалтер.com.ua першими в TELEGRAM і VIBER спільнотах! Більш детально за посиланням.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
3
Дима Киселев
05.06.2020
1. Встановлена доплата в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) затверджена наказом МОЗ від 02.04.2020 р. № 768 для медичних працівників.2. Станом на 5 червня кількість людей, які захворіли коронавірусом Covid-19, від початку пандемії в Україні – 25964 (+553 за попередню добу)https://zaxid.net/statti_tag50974/А було +300 в день, чому кількість хворих почала зростати? Є хворі = є доплата. Совпаденіє? Не думаю!
Закон Дима Киселев
05.06.2020
Доплата не зависит от количества заболевших. Если больница определена как первая линия - доплата в любом случае. А вот % может быть ДО 300.
123 Закон
09.06.2020
если больница как первая линия, а заболевших нету то и доплаты нет?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі