Інформація по темі "" | Публікації по тегу
19.06.17
41292 11
Друкувати
Обране

Про виплату матеріальної допомоги на оздоровлення для медичних і фармацевтичних працівників

Роз’яснення надає головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області Інна Кривенко.

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення для медичних і фармацевтичних працівників передбачена Постановою Кабінету Міністрів України від 11.05.2011 р. № 524 "Питання оплати праці працівників установ, закладів і організацій окремих галузей бюджетної сфери" (далі— Постанова № 524).

Відповідно до Постанови № 524 виплата допомоги на оздоровлення передбачена медичним і фармацевтичним працівникам державних і комунальних установ охорони здоров'я. Допомога на оздоровлення виплачується у розмірі посадового окладу, затвердженого у штатному розкладі установи з урахуванням всіх підвищень (посадовий оклад, визначений у графі 12 тарифікаційного списку, без урахування інших доплат і надбавок).

Надання щорічної оплачуваної відпустки є основною умовою для нарахування і виплати матеріальної допомоги на оздоровлення. Допомога на оздоровлення виплачується згідно з наказом керівника лікувально-профілактичної установи на основі заяви працівника, яку той подає для оформлення щорічної відпустки з виплатою допомоги на оздоровлення.

Відповідно до статті 12 Закону України "Про відпустки" щорічну відпустку за проханням працівника може бути поділено на частини за умови, що основна безперервна її частина буде становити не менше 14 календарних днів. У випадку поділу щорічної відпустки на частини допомога на оздоровлення надається лише один раз. При цьому допомога може бути надана у будь якій частині відпустки.

Кодекс законів про працю України і стаття 11 Закону України "Про відпустки" забороняють ненадання щорічних відпусток повної тривалості протягом двох років поспіль. Якщо все ж працівник не був у відпустці і має намір скористатися своїм правом на відпустку у поточному році за попередній рік, то виплата допомоги на оздоровлення за відпрацьований період здійснюється за рахунок економії фонду оплати праці. При цьому, оскільки при плануванні фонду оплати праці на поточний рік матеріальна допомога враховується, то при наданні відпустки за поточний робочий рік матеріальна допомога виплачується у рамках фонду оплати праці.

kirtu.gov.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
11
Ната
19.06.2017
працівник на 0,5 ставки (2768/2=1384 грн.), мат. допомогу в розмірі повного окладу - 2768, чи 1384?
Evgeniya Ната
26.06.2017
Лист МОЗ та ППОЗУ від 23.03.2012 р № 10.01.67/773- "Працівникам, які працюють на умовах неповного робочого дня або неповного робочого тижня, ця допомога виплачується у розмірі, зазаначеному постановою (№524)" , а саме у Вашому випадку-2768,00 грн
Ігор Ната
19.06.2017
Надається в розмірі окладу (0,5 ставки) в даному випадку 1384
Ольга Ігор
20.06.2017
А де прописано таке, що дають тільки 0,5, у нас робітники які працюють на 0,5 ставки проконсультувались з юристом і ніде не прописано конкретно, що треба платити від 0,5 ставки.
07 Ольга
20.06.2017
педпрацівникам теж прописано посадовий оклад і немає значення обсяг роботи
Ірина
20.06.2017
Підкажіть правильне рішення. В березні звільнили працівника, відпустку він відгуляв, але матеріальну допомогу йому не виплатили через нестачу коштів на той момент. Зараз приймаємо його знову. Питання: виплачувати йому матеріальну допомогу чи ні? Буду дуже вдячна.
ольга
19.12.2017
пояснить як виплачуется оздоровчи якщо працюеш на 05 медсестрою и 05 прачкою
Юлія
16.07.2018
Си може керівництво лікувального закладу відмовити у виплаті оздоровчих?
Дора
30.10.2018
Я цілий рік працювала повну ставку а в серпні пішла на півставку а у вересні на відпуск. Мені заплатили так матеріальну допомогу ніби я працювала півставку цілий рік. Відповідь дали таке :тому що в тоді в пішла на відпуск.
Це законно так чи ні?
Медсестра.
Ірина
01.11.2018
Я не маю медичної освіти, працюю сестрою-господаркою (на ставку) в лікарні, чи можу я отримувати матеріальну допомогу на оздоровлення, та в якому розмірі.
Ще запитання, чи можна в одному році отримати допомогу на соціально-побутові потреби та матеріальну допомогу на оздоровлення.
Останнє запитання, чи може щомісячна премія анулюватися доплатою до мінімальної заробітної плати (приклад: оклад 2573,7+доплата до мінімальної з/пл.=3723грн., а якщо є премія овтоматично стає доплатою до мінімалки)
Марія
10.08.2020
Скільки з матеріальної допомоги на оздоровлення має бути відрахування?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×