Інформація по темі "" | Публікації по тегу
09.04.24
3140 2
Друкувати
Обране

Щодо доплати медичним працівникам закладів освіти державної і комунальної форми власності

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.12.2023 N 1419 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. N 67" медичним працівникам закладів освіти державної і комунальної форми власності передбачено доплату у розмірі 20 відсотків посадового окладу за роботу у несприятливих умовах праці та надання здобувачам освіти психологічної підтримки (далі - доплата).

Для отримання доплати медичний працівник має пройти онлайн-курс "Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP", що підтверджується відповідним документом, з метою виявлення та перенаправлення здобувачів освіти з можливими психічними розладами до спеціалістів у сфері охорони здоров'я.

Зазначена доплата встановлюється медичним працівникам закладів освіти, які пройшли зазначений онлайн-курс, здійснюють свої посадові обов'язки безпосередньо на робочому місці в закладах освіти, у яких освітній процес здійснюється за очною, поєднанням очної та дистанційної форми здобуття освіти, та надають кваліфіковану допомогу дітям, які перебувають у стресовому психо-емоційному стані під час непередбачуваних ситуацій, наприклад повітряних тривог, оскільки учні можуть відчути різке погіршення фізичного або психічного стану.

Інших додаткових умов для отримання доплати постановою не передбачено.

Джерело:
Лист Мінекономіки від 15.03.2024 р. N 4707-05/19764-09
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
2
Катя
09.04.2024
Доброго дня. Ця доплата входить в мінімальну заробітну плату чи поверх її?
Інна
09.04.2024
Постановою Кабінету Міністрів України від 3.02.2021 р. N 67" медичним працівникам закладів освіти державної і комунальної форми власності передбачено доплату у розмірі 20 відсотків посадового окладу за роботу у несприятливих умовах праці та надання здобувачам освіти психологічної підтримки. Чи проводиться дана доплата медичному працівнику під час канікул?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі