Інформація по темі "" | Публікації по тегу
27.11.19
6448 0
Друкувати
Обране

Щодо оплати праці керівників гуртків в закладах професійної освіти

Міністерстві освіти і науки України розглянуто стосовно оплати праці керівників гуртків у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та повідомляємо

Відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом МОН від 15 квітня 1993 року N 102 (далі - Інструкція), керівникам гуртків у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, для яких ці заклади є місцем основної роботи, заробітна плата визначається в порядку, передбаченому п. 68 цієї Інструкції.

Керівникам гуртків, для яких робота в закладах освіти не є основною, заробітна плата визначається виходячи з фактичної кількості годин занять та годинної ставки, визначеної шляхом ділення місячної ставки заробітної плати на середньомісячну норму годин на ставку.

Відповідно до статті 31 Закону України "Про оплату праці" розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати.

Якщо розмір заробітної плати працівника менше, ніж мінімальна заробітна плата, таким працівникам щомісяця встановлюється доплата до мінімальної заробітної плати.

У той же час за умови невиконання працівником у повному обсязі місячної (годинної) норми праці мінімальна заробітна плата виплачується пропорційно до виконаної норми праці.

Лист Міносвіти від 31.10.2019 р. N 1/11-9581

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі