Інформація по темі "" | Публікації по тегу
16.08.17
23723 76
Друкувати
Обране

Уже з 1 вересня зростуть посадові оклади українських педагогів

15 серпня під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у місті Дніпро відбулась спеціальна селекторна нарада, присвячена підготовці до нового навчального року.

Від Міністерства соціальної політики України у заході взяла участь Перший заступник Міністра Ольга Крентовська.

Прем’єр-міністр під час виступу заявив про старт програми «Нова українська школа», а також про збільшення зарплат українських вчителів як про пріорітетний напрямок у рамках зазначеної програми.

Умови оплати праці працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ визначені постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 № 1298 „Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”, наказом МОН від 26.09.2005 № 557 „Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ”, розробленим на виконання цієї постанови, та Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, яка затверджена наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. № 102.

З 1 січня 2017 року підвищено рівень оплати праці педагогічних працівників, зокрема, посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів підвищено на 2 тарифні розряди (постанова Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 № 974 „Про внесення зміни у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298”).

Так, посада вчителя вищої категорії була віднесена до 12 тарифного розряду з посадовим окладом 2830 грн., а з 01.01.2017 – до 14 тарифного розряду з посадовим окладом 3872 грн..

Збільшення посадових окладів педагогічних працівників всіх інших закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, відбуватиметься з 1 вересня 2017 року.

При цьому органам місцевого самоврядування надане право приймати власне рішення про таке зростання тарифних розрядів педагогічних працівників закладів та установ освіти, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів, до 1 вересня 2017 року.

Станом на сьогодні Мінсоцполітики, разом із зацікавленими органами, опрацьовується проект постанови Кабінету Міністрів України „Про вдосконалення умов оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”, яким передбачається вдосконалення умов оплати праці працівників окремих галузей бюджетної сфери на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці шляхом оптимізації умов оплати праці працівників бюджетної сфери в одному нормативно-правовому акті, забезпечення єдиного, соціально виваженого підходу при отриманні працівниками бюджетної сфери додаткових виплат.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
76
****
16.08.2017
що ж поробиш, як тільки вчителі працюють в нас в країні)
Вікторія
16.08.2017
А працюють так, що без додаткового навчання у них же на дому за великі гроші діти не знають нічого
Алёна
16.08.2017
Ну когда уже и про бухгалтеров вспомнят????
ViT Алёна
22.08.2017
згадають коли у бухгалтерів терпець увірветься і вони підуть з роботи, а зарплату "педагогам" небуде кому нараховувати :)
иван Алёна
18.08.2017
и про бухгалтеров помнят, для них увеличивают штрафы, и количество докумнетов!
Людмила
16.08.2017
Ну не може бухгалтер отримувати зп на рівні прибиральниці. Аууу, ВЛАДО, де ти?
vbh Людмила
16.08.2017
ту дело не во владе) а в нашем руководостве) сказано же, что начальник сам должен обеспечить диференциацию труда... вот начальство и обеспечивает... а не надо тут говорить, что фонда не дали... одним работникам по максимуму, а другим - ещё и урезали, потому что не дали фонда ЗП (это в одной и той же организации...)
Карл
16.08.2017
Зима близко, тьфу... выборы
Порохобот Карл
19.08.2017
Саме так, підготовка до виборів йде повним ходом. Так сказать підкормлюють електорат.
****
16.08.2017
У них не перевірок, не відповідальністі. За що підвищувати? Що вчиталі такого роблять? Чого вони не можуть зробити на 5000 грн., чистими, що зараз отримують?
lyubov ****
26.09.2017
***** как ,это не за что им поднимать зарплату,а детей учат))) Ваших детей и наше будущее))))
Тетяна
16.08.2017
УКРАЇНСЬКИХ вчителів - звучить ГОРДО /.—|—-^-
!!!!!!!!!!!
16.08.2017
Вони ПРАЦЮЮТЬ, а бухгалтерія ...... їх багато просто день сидять.......
Девочки вы тю-тю?
16.08.2017
Я бухгалтер, не учитель.Но наше государство создало все для того чтоб учителя брали бабки а не учили.У них ответственности за 30 неадекватных малолеток, за которых можно сесть, ответственности у них до *опы. Просто в нашей стране пошла какая-то принудительна уровниловка всех но уровня быдло-гопов, которые по идее даже есть уже не должны а только пить дешовое пиво в разливайках, а умными им быть не надо, тупыми легче управлять.И не пойдет умный преподавать на зп в 3800, поэтому наших детей непойми чему учат ПТУ-шники или взяточники.
Елена Девочки вы тю-тю?
22.08.2017
Подскажите, а сколько учителей "посадили " или кто, хотя бы, хоть какой-то ущерб выплатил - материальный или моральный? При союзе учителя то же не много зарабатывали, а тем не менее детей учили совсем неплохо. Не в заработке дело - нужно любить свою работу. Вот не платят бухгалтерам достойно, а тем не менее не могут они свою работу делать непоймикак.
Лінк
16.08.2017
Ех ви ні щоб привітати вчителів з підвищенням так ні треба позаздрити і поплювати. Вчителі Вітаю вас. Бухгалтера колеги не треба плюватися на підвищення зарплат вчителям. Треба було як відносно недавно вчителі піти пострайкувати, а також зменшити пропозицію на ринку праці і тоді можливо були би і в нас трохи більші доходи.
Саня Лінк
04.09.2017
Коли страйкувати??????!!!!!!!!!Роботи повно блін....Підняли зарплату вчителю, так вони ще приходять і кажуть, а що ці копійки додали і отримує 11000грн, а тут сидиш на 3200!!!Кажете керівник має право підняти??!!!Має але гроші просяться в районній раді, а там завжди немає. Розумієте тупенькі, що вчителя ЗАКОН оберігає дає гарантію, а техпрацівників та спеціалістів оклад ітам може надбавочка на чайок обідом попить і то з мусора. Звичайно бухгалтери ображаються, бо на вчителю надбавочка за стаж, престижність, класне керівництво, звання, атестація,перевірку зошитів, оплата кабінетів, та ще можливість читати до двох ставок і головне ставка годин на тиждень 18, а не 40 як у бухгалтера.!!!!!відпустка не 46-52 кал.дні як в бухгалтера 31, і то не відсидиш!!! І ще раз повторюсь вчителі захищені законом, а такі як ми це волонтерство!!!!!!!!!!
**** Лінк
16.08.2017
Так справа не стільки в тому що оклади підняли, а в тому що діти не знають нічого. А в сільських школах, то взагалі мовчу 7 предметів читає один вчитель.
женя ****
06.09.2017
яа це провина вчителя, що в сільській школі він читає 7 предметів, чи може щось не те у державі, яка до цього призвела ? 7
**** женя
18.09.2017
а нехай не гребуть. Коли вона говорить "Я беру все що не попадя" Якщо ти вчитель історії, якого чорта ти береш читати хімію, бо грошей заплатять
Лінк ****
16.08.2017
А ви не думали що справа не тільки у вчителях ай у дітях та їх батьках.
**** Лінк
16.08.2017
Звичайно кожний батько та мати за свою дитину. Якщо ви хочете, привести приклад як було раніше і зараз. Так раніше і вчителі були простіше. А зараз, на те вони і вчителі, і вчились 5 років щоб знаходити спільну мову з дітьми. Так діти різні бувають, так будьте ласкаві виховуйте. Чи в груди себе бити "Я ж вчитель!" це одне, а найти спільну мову з дитиною - це друге?
Лінк ****
17.08.2017
"так будьте ласкаві виховуйте" Виховувати повинні батьки вчитель дає знання для виховування у вчителя мало важелів.
Елена Лінк
22.08.2017
Виховання дітей спільна справа батьків і вчителів. А навчання в школі має ще таку назву - "навчально-виховний процес"
**** Лінк
17.08.2017
Не всі і знання дають. Так що заспокойтеся.
Лінк ****
16.08.2017
Звичайно кожний батько та мати за свою дитину. Якщо ви хочете, привести приклад як було раніше і зараз. Так раніше і вчителі були простіше. А зараз, на те вони і вчителі, і вчились 5 років щоб знаходити спільну мову з дітьми. Так діти різні бувають, так будьте ласкаві виховуйте. Чи в груди себе бити "Я ж вчитель!" це одне, а найти спільну мову з дитиною - це друге? Ранійше за 2 сварили дитину тепер вчителя а дитинка "борзеет" . У класі моєї дитини вчитель насварив учня він прийшов додому і сказав мамі що вчитель його побив і тут починається скандал всі діти в класі говорять що вчитель тільки насварив мама ой біда дитину побили. закінчилося переводом в іншу школу. Рівень освіти залежить не тільки від вчителя ай від батьків і дітей.
**** Лінк
16.08.2017
А вчителі не борзєют ? Моя мама працює секретарем в школі. Так от вчителі заходять і починається, то дибіли, ідіоти і т.д. знаєте є вчителі від бога, до яких діти тянуться, хоч двоєшник, хоч відірви голова, таким і треба підвищувати, а не всяким, які пту закінчили, і ходять діагнози ставлять.
**** Лінк
16.08.2017
Діти і батьки це вічна тема. А от коли вчитель каже, вчителю інформатики, включіть їм якийсь історичний фільм, бо в мене болить голова. Тоді в кому справа? Чи коли вчитель біології читає історію, і вона не проти її читати, бо за неї доплачують. Чи коли вчитель заводить дитину до комірки за шкібарки і трясе її за жменю насіння. Це в кому справа?
Лінк
16.08.2017
А от коли вчитель каже, вчителю інформатики, включіть їм якийсь історичний фільм, бо в мене болить голова. Ось тут нічого заперечити хай би сам пізнавальний матеріал включав, а то компютер це складно. Чи коли вчитель біології читає історію, і вона не проти її читати, бо за неї доплачують. Звичайно не проти +до зарплати не помішає, питання де вчитель історії(можливо що не приймають на роботу щоб зекономити фонд). Чи коли вчитель заводить дитину до комірки за шкібарки і трясе її за жменю насіння. Ще би різкою пройшовся по п'ятій точці дисципліни в школах бракує.
**** Лінк
16.08.2017
Цікаво, а ви б хотіли щоб ваша дитина після закінчення 11 класів не бум бум? Добре, а коли вчитель англійської листи від друзів читає чим потрібно пройти? А на чому ви фонд зібрались економити ? На знаняннях дітей, які як не як є майбутнім нашої країни.
Лінк ****
16.08.2017
Фонд не від мене залежить. Моя дитина в 3 й клас зараз піде поки що вона непогано вчиться( з англійською проблема правда) Листи від друзів англійською надіюсь читає?
**** Лінк
16.08.2017
Та хоч би німецькою, це не має ніякого відношення до того що повинні вивчати діти за освітньою програмою. Та ви говорите для економії фонду, економити на знаннях? Нехай вчиткль історії читає хімію, зате ми економимо.
Лінк ****
16.08.2017
Та хоч би німецькою, це не має ніякого відношення до того що повинні вивчати діти за освітньою програмою. Якщо вчитель читає листи англійською час від часу це може позитивно відобразитися на знаннях. Та ви говорите для економії фонду, економити на знаннях? Нехай вчиткль історії читає хімію, зате ми економимо. Тут рішає керівництво економити чи ні, а вчителю біології запропонували +до зарплати і він погодився правда керівництво мусило проконтролювати якість.
**** Лінк
16.08.2017
Якщо він буде еротичні листи читати, пробачте, ви також будете вважати це за позитивне, що моде відобразитися на знаннях? Вчителі і так не мало отримують, щоб їм ще підвищувати зарплату. Штрафи не платять, прийшли, їто відчитав уроки, хто просто відсидів і пішли додому. Мало вчителів які дійсно знають свій предмет і які дійсно заслуговують це підвищення.
Тетяна ****
22.08.2017
Штрафи не платять, прийшли, їто відчитав уроки, хто просто відсидів і пішли додому. Шановна, ви прийдіть хоча б на день до школи та відсидьте його.Подивитесь, чи вдастся.Не забувайте про плани на завтра, які треба написати неабияк.Навіть, якщо є паралель, то класи відрізняються-один клас розв'яже 10 задач, а другий- три, один класс за програмою стандарту навчається, другий-за профілем.Напишіть шість планів і взнаєте, скільки часу ще треба витратити вдома.Якби робота вчителя закінчувалась тільки в школі!
**** Тетяна
28.08.2017
Шановна, а я не вчилась на педагога. Люди коли вибирають освіту, вони що думають педагогам зарплату тільки платять? Якби я була педагогом то ходила б і задачі розв*язувала і плани писала. А так я бухгалтер і місцевий бюджет веду, і державний, і зарплату і звіти і пенсійний, податкову, соц.страх, матеріальні та не матеріальні активи і т.д. і все це на 2779 грн. чистими. Так що не панікуйте.
Лінк ****
17.08.2017
Якщо батьки незадоволені роботою вчителя то хай підуть до директора або напишуть скарги в відділ освіти а тут в коментарях срати вчителів та заздрити не зовсім гарно. Кожен з нас заслуговує те що має неподобається робота вчителя найдіть важіль який змінить його роботу.( Але всі бояться сперечатися з вчителем бо 2йок наставити може так?)
Маша Лінк
17.08.2017
Так! Я боюся скаржитись, бо моїй дитині ще вчитись 5 років. Школа одна.І за 5 років дитину заклюють!
Лінк Маша
17.08.2017
Она скарга від одної людини мало чим поможе а якщо від більшості батьків то очі просто так закрити не зможуть.
Маша Лінк
17.08.2017
А поки я батьківський комітет підніму маю дитину зроблять "ізгоєм". Тому й терплю. Встигне сьорбнути життя.
Вікторія Лінк
17.08.2017
Читаю Вас, Лінк, і думаю - Ви мабуть вчитель або у Вас просто немає школярів.
Лінк Маша
17.08.2017
Бо не одній треба а гуртом батьківським комітетом.
**** Лінк
17.08.2017
Ніхто не сере вчителів, не може бути, щоб тільки вчителям підвищували зарплати
Лінк ****
17.08.2017
Так з 01.01.2018 р. піднімуть всім)
Олександр Лінк
17.08.2017
Ага, піднімуть знову до мінімальної і знову зрівняють прибиральницю з бухгалером.
**** Лінк
17.08.2017
І вчителям. Хто боїться сперечатися ? В мене поки немає дітей, тому немає необхідності сперечатися. Як ви самі говорите, бояться бо 2йок наставити може. А за що він двійки буде ставити? Він оцінки дітям ставить за їхні знання, чи за те що батьки будуть сперечатися значить двійки, якщо на руках носити, подарунки дарувати значить дванадцятки. Так виходить? Чи які у вас критерії для оцінки знань?
Лінк ****
17.08.2017
"Чи які у вас критерії для оцінки знань?" Я не вчитель але критерій повинен бути це розуміння і знання матеріалу. "бояться" Бояться але проблема одна всі будуть возмущатись тільки між собою та в інтернеті замість того щоб гуртом щось зробити.
**** Лінк
17.08.2017
Зараз мова не про те, що хто кого боїться, які оцінки будуть ставити дітям коли батьки почнуть скаржитися, а про те, що прям такого особливого роблять вчителі, що їм підвищують зарплату, найчастіше? Так вони вчать дітей, діти є різні, балувані не балувані, це вже таке, але вибачте, коли люди йдуть вчитися на педагога, вони ж роблять обмірковано цей крок. І тому, через те що вчителя кричать що ми пупи Землі, я не вважаю за потрібне підвищувати їм щоразу заробітну плату. А за те що МИЖВЧИТЕЛЯ, в них є надбавка за престижність праці. А відносно пострайкувати, то наприклад держслужбовцям Законом заборонено приймати участь в масових заворушеннях і кричати МИЖДЕРСЛУЖБОВЦІ ХОЧЕМОЗАРПЛАТУ 100000 як тоді їм бути ?
Лінк ****
17.08.2017
"як тоді їм бути ?" Створити дефіцит робочої сили
**** Лінк
17.08.2017
Всі ж не можуть бути вчителями. Нічого не робити, крім того що прийти з книжки прочитати, мати відпустку 56 календарних дні і зарплату отримувати в 5000, а то і більше.
Вітка ****
17.08.2017
Хто на кого вчився - кожному своє. Якщо ви заздрите вчителям, то здобудьте професію педагога і переводьтесь на роботу в школу. Вам ніхто не робить у цьому перепон.
Саня Вітка
04.09.2017
Вітка педагог))))))))))))))ця фраза всіх учителів.....треба було вчитись на вчителя бла-бла-бла....не треба нояти вам що мало отримуєте. То скажіть чому діти ходять на додаткові зайняття???бо тупі???та ні, просто сам памятаю як вчили аби вичитати і все, нє ну були звичайно кльові вчителі що сидиш і не хочеш щоб урок закінчувався ноооо мало...Але коли сидить вчитель котрий отримує з/п в 11000грн і плаче що це копійки то вибачте аж нєрвить!!! а ще приходить таке всьо із сєбя в бухгалтерію з завіреною ухмилкою і починає розпитувати а яка,а від чого зарплата і ти розказуєш, а вона кліпає махає головою шо поняла але видно по ній що ні***** а смішно, що вчитель математики))))))Є розумні вчителі від бога а є те, що нажаль найбільше бла-бла-бла......
**** Вітка
17.08.2017
Давайте ви доводи свої не будете приводити "якщо" не якщо, і поради давати не будете, бо я у вас їх не питаю. Справа не в заздрощах (і взагалі) що за дєтский лепет? "Заздрите вчителям", кому я заздрю так це коту Матроскіну. Бо як бухгалтер зарплату їм не дорахує 2 копійки біжать двері ламають в бухгалтерію, а як діти не знаю де Говерла, а де Роман-Кош, так це "батьки виноваті, що вони не воспитують дітей".
Вітка ****
17.08.2017
Поради ви не питаєте, а ображати людей можна. Ви теж, напевно, будете незадоволені, якщо вам недорахувати вашу зарплату. Не треба чесати всіх під одну гребінку.
**** Вітка
17.08.2017
Де я кого образила ? Сказала що вчителі нічого не роблять, так чого ображатися на правду?
Оксана
18.08.2017
Як би так навчали дітей, як їм заробітну плату підвищують.
Юлія
18.08.2017
Согласна с тем, что не все учителя плохие. Есть и такие, которые относятся к своей работе ответственно, умеют найти правильный подход к каждому своему ученику. Доступно и грамотно преподают свой предмет. Может не надо повышать зарплату всем подряд учителям, а ввести например премию за успеваемость учеников. например математик у которого есть 100 учеников которым он преподает математику, и по итогам четверти смотреть успеваемость его учеников. Чем выше число успевающих тем больше эта премия. И соответственно наоборот.
Светлана Юлія
22.08.2017
Не погоджуюсь, по чверті одні відмінники будуть
людмила
18.08.2017
що хочеться сказати, справа в тому, що педагогічним працвникам свого часубуло зменено тарифні розряди при введенні ЄТС з 18 на 12 ( вища категорія) , порівняйте, то де ж їм підвищують.
Ира
22.08.2017
А воспитателям тоже повысят?
оксана Ира
22.08.2017
так з вересня у вихователя з вищою освітою будете оклад 3152 ще трошки і заробите мінімалку
оксана
22.08.2017
завдувач ДНЗ -заробітна плата 3392+ 20% за престижність професії , обслуговуючий персонал 3200 + 10% за шкідливі умови і скажіть,... варто вчитись . накладати головою чи краще без проблем мити підлогу.... а ви розказуєте , що у вчителів велика заробітна плата ....і ми нічого не робимо ....
оксана
22.08.2017
я вже мовчу за вихователів з вищою освітою оклад 2768 ....їм доплачують до мінімалки 3200 і тих самих 20% престижність професії.....практично однакова заробітна плата з помічником вихователя ,але різниця в 6 роках навчання , а зазвичай помічники вихователів без освіти взагалі ...
Виктория
22.08.2017
Кабинет министров Украины намерен предусмотреть повышение на 25% заработной платы учителей в 2018 году. Об этом премьер-министр Владимир Гройсман сообщил в ходе ознакомления с работой Центра социальных служб в формате "Прозрачный офис" Святошинского района Киева.
Виктория
22.08.2017
Уже с 1 января 2018 года уровень заработной платы для учителей поднимут на 25%. Об этом заявил премьер-министр Украины Владимир Гройсман во время проверки Центра социальных служб в Киеве, передает InfoResist. "Мы должны обеспечить дальнейшее повышение зарплат украинским учителям. Поэтому в бюджете на следующий год будет очередное повышение, я считаю, в рамках 25% в 2018 году.
Аня
23.08.2017
А то что воспитатели оздоровительных получили по10000 грн у помощников не копейки нет ?? И получают они за 5 часов работы чистыми 4000 я знаю что говорю.. Не один воспитатель на помощника не перешёл .А помощник больше минималка не получает 2600 чистыми и все и пашиш и за дворника и за уборщика и за воспитателя .
оксана Аня
28.08.2017
оздоровчих вихователі отримують місячний оклад згідно чинного законодавства, а стосовно тижневого навантаження ___) Ви помиляєтесь 6 годин на тиждень , а не 5 . , доречі ,. помічники вихователів також отримують при відпустці місячний оклад на оздоровлення .... я завідувач ДНЗ і сама веду табелі заробітної плати ....
Аня оксана
28.08.2017
У нас в Запорожье помощники не получают месячный оклад на оздоровление идя в отпуск!!! В каждом саду по разному то что у вас дают в садике это только плюс!! Все зависит от заведующий!!!!!!!
оксана Аня
12.09.2017
Мої працівники отримують не лише при відпустці , а і до дня Дошкільника преміювання в розмірі місячного окладу...
Инна оксана
28.08.2017
смотря какой регион, не везде МОП получают оздоровление.
оксана Инна
04.09.2017
виносьте дане питання на обговорення на профсоюзні збори . завідуюча відповідно напише клопотання до вищих органів місцевої влади .... і це потрібно робити терміново . щоб заложили ці кошти до бюджету на 2018 рік.. тут немає жодних проблем ...булоб бажання ...
Светлана
23.08.2017
Люди, зупиніться, що ви таке кажете? Скільки злості до тих вчителів! Може, у інший бік треба дивитись? В кожній професії є талановиті й відповідальні працівники, а є ледарі й хапуги. Чи серед вас, бухгалтерів лише сумлінні люди? Хіба ж винні вчителі, що наша влада бухгалтерам зарплатню не підвищує? Замість того, щоб до верхівки претензії висувати, ліпше будемо гадити вчителів... Оце наша позиція: згоріла в мене хата, нехай і в сусіда згорить. Ось чому так "добре" живемо - бо самі "добрі"...
Саня Светлана
04.09.2017
бухгалтера не кричали б якщо вчителі не ходили і не нояли!!!!!!!! Хочте сказати, що вчителі стояли за всі її гарантії????та ні)))просто їх більшість в державі і політика строїться на них і ще на лікарів треба ж голоса на вибори...добре ситуація з пенсіонерами зняли придурки працюючим пенсіонером частину пенсії бо мол багато отримують. ну да пенсії 2700грн забрали 500грн,а ще кричать пенсіонерів на пенсію!!підтримую, але дайте достойну пенсію щоб людина пенсійного віку не боялась жити чи виживати з цих копійок!!!!!!а тут гройсман перед виборами кидає кістку ту яку він відібрав скасовує цтримання з пенсіїї)))це блін так смішно." На тобі те що ти мав би отримувати дорогий друже пенсіонер, що заробивти важкою працею, але що вкоїш якщо ми такі дол******* у владі і керуєм державою...но забуваємо, що нас народ вибрав"))))
Ляна
08.09.2017
Чого ж ви не обурюэтесь коли чиновникам піднімають зарплату і їхні діти за день витрачають стільки скільки вчитель отримає за місяць роботи
Іда
26.09.2017
У нашій сільській школі 32 учні , 60 їздять в район. В класі по 2 учні. Графік роботи вчителя з 9 до 12-30 і в школі в 13-00 вже нікого немає. Заробітна плата вчителя 6-7 тисяч (до 1.09.2017) про додаткові заняття чи навіть віршик на 1 вересня підготовити геть і мови немає (їм бачте за це не доплочують). Своїх дітей відправляють в район навчатися. Мама забрала хлопчика після року навчання в нашій школі в район там всі були в шоці - дитина за рік в 1 класі не вивчила навіть букви. Питання нащо такі вчителі. Пропоную в кінці кожного року садити вчителя і дітей і перевіряти знання за рік, а по результатам перевірки платити заробітну плату.
ОЛЯ Іда
27.09.2017
А може- то щось не так з дитиною.Чому зразу вчитель винен ?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі